(FOTO) Oni su roditelji jedne od 13 mrtvih beba iz zamrzivača kraljevačke bolnice: Sumnjamo u sve što su nam rekli!

Autor: Republika

Hronika

02.04.2019

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dijana i Marko Micić, roditelji jedne od 13 mrtvi beba koje su nađene u zamrzivačima kraljevačke Opšte bolnice "Studenica", sumnjaju da je njihovo dete zapravo živo jer bolnica odbija da im dostavi leš bebe za koju tvrde da je njihova.

RepublikaFoto: Printscreen/prva.rs
Marko i Dijana Micić

Dijana Micić porodila se 20. marta 2017. godine u sedmom mesecu trudnoće, a kako tvrdi, lekari joj nisu rekli ni da li je dete živo ili mrtvo. Ona je dete videla posle porođaja, ali ono nije zaplakalo. Lekari su ga izneli, vratili je u sobu i dali joj neki lek.

- Samo su ujutru došli doktori u redovnu vizitu i rekli mi da se to tako dešava, da sam mlada i da ću imati još dece - isprčala je ona u emisiji "Jutro sa Jovanom i Srđanom" na Prvoj televiziji.

Dijana je pitala šta joj je sa detetom, a lekari su joj rekli da su ga poslali na obdukciju, ali da joj ni tada nisu konkretno rekli da je dete mrtvo.

Inače, Dijana je državljanka Crne Gore pa je bračni par čak morao i da plati ovaj porođaj.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Lekari umesto da zaustave prerani porođaj, Dijani dali lek za izazivanje istog!

Marko kaže da mu nije jasno zbog čega su njegovu suprugu stavili u zasebnu sobu, na kraju odeljenje, iako u drugim sobama bilo slobodnih mesta.

- Prvo mi je to sumnjivo. Onda su joj ili greškom ili namerno, dali lek Oksitocin, koji služi da se ona porodi. Ona je zapravo otišla zbog bolova da spreči porođaj. Bila je sedmi mesec, nije bila deveti pa da se porodi i da joj je bio termin - ispričao je on.

Par je rekao i da je taj lek u Švedskoj dozvoljen smo uz saglasnost osobe koja ga uzima a negde je i zabranjen.

- Ako to nije zla namera, onda je iz nehata. Ne može to da prođe tek tako. Ona je došla da spreči porođaj, vi je porodite. Vi joj date indukciju - rekao je Marko Mićić.

- Nikakve papire niti saglasnosti nismo potpisali. Oni su rekli da je ta obdukcija procedura i da mora da se zna uzrok smrti. Sačekali smo 40 dana, kao što su nam rekli - priča ona.

Njen suprug Marko Micić kaže da je posle porođaja njima rečeno da je beba poslata na patologiju, odnosno obdukciju, ali da su kasnije saznali da su poslali samo posteljicu od deteta.

- Po dokumentaciji te obdukcije piše da je beba živo rođena. Da je preminula u prvoj minuti, usled nedovoljno razvijenih pluća. Oni njoj u trenutku porođaja nisu rekli ni beba ti je živa, niti živa rođena, ni mrtva rođena, samo su došli i rekli, dešava se - ispričao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading