Nastavljeno suđenje bivšoj američkoj foki: Sud naredio novo veštačenje pištolja!

Autor: T. M.

Hronika

30.03.2019

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje bivšem američkom marincu Danijelu Dejvidu Korbertu i trojici Srba optuženim za nedozvoljeno posedovanje oružja nastavljeno je juče svedočenjem stručnjaka koji je radio balističko veštačenje pištolja CZ-99 pronađenog prilikom hapšenja osumnjičenih.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Danijel Korbet

Svedok je rekao da tokom veštačenja nije ustanovio da je oružje korišćeno prilikom izvršenja nekih krivičnih dela koja su ostala nerešena. Odbrana je nakon izlaganja uložila primedbu na njegov iskaz jer svedok po struci nije balistički veštak koji se bavi ovakvim stvarima. Nakon toga iskaz je dao i stručni savetnik odbrane.

- Stručnjak se prilikom veštačenja nije izjasnio da li su uočeni tragovi ranije korišćenja na pištolju, što je bitno jer su optuženi rekli da je bio nov. Takođe, kako bi se utvrdilo da li je oružje bilo funkcionalno, trebalo je iz njega ispaliti 16 metaka, shodno kapacitetu pištolja, a ne tri, kao što je urađeno. Nije uzet bris kanala cevi, nisu utvrđeni fabrički brojevi, niti je utvrđeno da li su na pištolju pronađeni tragovi neke materije ili sredstva - rekao je stručni savetnik.

Korbeta sve vreme obezbeđivala četvorica stražara s dugim cevima

Ubrzo nakon iznošenja primedbi, sudija je donela naredbu o novom balističkom veštačenju pištolja.

Korbet, inače bivši pripadnik elitne jedinice "Foke", u sud je doveden u pratnji četvorice zatvorskih čuvara naoružanih dugim cevima. On je uhapšen 31. januara 2018. u štek-stanu u Beogradu, a tada je pronađen i pištolj CZ-99 s izbrisanim registarskim brojem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading