Zločin koji je šokirao Srbiju! Sestra ubijenog Srećka besna: Mog brata su ubili sinovi i žena, a samo je jedno osuđeno!

Autor: Beogradski mediji

Hronika

28.03.2019

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biljana Marković, sestra Srećka Ljubenovića (43) iz Kučeva, koji je ubijen 2013. a njegov leš nađen tek prošle godine, nezadovoljna je činjenicom da je za Srećkovo ubistvo osuđen samo njegov stariji sin Aleksandar (25), dok se mlađem sinu Lazaru (20) i supruzi Sonji (49) nije ni sudilo.

RepublikaFoto: Printscreen/Facebook/Sonja Ljubenovic
Aleksandar i Sonja Ljubenović

Biljana smatra da su svi članovi porodice Ljubenović (Sonja, Lazar i Aleksandar) učestvovali u monstruoznom zločinu i njegovom prikrivanju, kao i da su imali i više nego dovoljno vremena da detaljno osmisle svoju odbranu.

Stravičan zločin

Podsetimo, stravičan zločin otkriven je posle pet godina, a policija je uhapsila njegove sinove Aleksandra i Lazara, kao i suprugu Sonju. Međutim, Sonja i Lazar su odmah pušteni iz pritvora i oslobođeni optužbi, dok je Aleksandar osuđen na osam godina zatvora.

Sestra pokojnog Srećka kaže da je poslala protestno pismo Apelacionom sudu, u kojem je izrazila sumnje u rad istražnih organa, želeći da nadležni čuju i drugu stranu priče.

RepublikaFoto: facebook.com/Sonja Ljubenovic
Lazar i Sonja

Lagali ih godinama: Govorili su da je u Peruu

Biljana kaže da su Ljubenovići, majka i sinovi, punih pet godina svesno lagali Srećkovu rodbinu i prijatelje da je on u inostranstvu.
- Pokušavali smo da stupimo u kontakt sa Srećkom, ali su oni uvek imali spremne odgovore. Javljali su se na njegov telefon i govorili da je on u Peruu kod druga. Iskoristili su podatke iz njegovog telefona, tako da su priče uvek bile smislene i poklapale se. Svima koji su ga tražili, odgovarali su sa njegovog telefona i pisali da je u inostranstvu i da je sve u redu - dodala je Markovićeva.

- Ima dosta propusta, nelogičnosti i sumnjivih postupaka. Izvršena je velika manipulacija i učinjena nepravda. Odbrana Srećkovih sinova i žene, koji su u početku svi bili osumnjičeni, a sada je to samo stariji sin, temeljila se na tome da je ubijeni bio nasilnik i da nisu mogli da podnesu život s njim. Sve što su oni govorili u istrazi je neistina. Počevši od činjenice da Srećko čak nije ni živeo s njima - počinje ispovest Biljana i nastavlja:

- Srećkov mlađi sin Lazar je oslobođen, iako je priznao da je nabavio pištolj kojim je Srećko ubijen i postao je ošetećena strana. Sonja je takođe oslobođena iako je priznala da je omamila muža, koga je stariji sin ubio. I sada su oni oštećeni, a ne mi, njegova porodica.

Tužilaštvo: Nismo imali obavezu da zovemo sestru

U požarevačkom Višem tužilaštvu rečeno je da je oštećeni u slučaju ubistva Srećka Ljubenovića bio samo njegov mlađi sin Lazar.
- On jeste doneo pištolj kući, ali ne s namerom da ubije oca ili izvrši neko krivično delo, tako da je on bio oštećena strana u ovom postupku jer ni na koji način nije učestvovao u pripremi dela. S tim u vezi, nismo bili u obavezi da zovemo sestru ubijenog niti širu familiju - naveli su u ovom tužilaštvu.

Poznati nasilnici

Ona ističe da su njena snaja i bratanci poznati kao nasilni i problematični i da tokom suđenja nisu verodostojno prikazali svoj život sa Srećkom.

- Sonja je od početka braka pokazivala znake ljubomore i opsesije, maltretirala je Srećka na sve moguće načine, te je on često zbog toga bio odsutan i živeo je van Kučeva. I pored toga, on im je napravio kuću, poklanjao automobile, davao novac. Pre smrti je pričao da ne može više to da podnese - tvrdi sestra.

- Kako su izjave osoba koje su u tom momentu bile osumnjičene za izvršenje gnusnog zločina, koje poseduju bogate dosijee i koje su poznate kao vrlo problematične i nasilne, uzete kao verodostojne i istinite, bez bilo kakve provere - pita se ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading