Dilovali ekstazi i oružje: Dvojac srpskog porekla uhapšen u Australiji

Autor:

Hronika

28.03.2019

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi Stefan Opačić i Igor Katarić i Australijanac Džasper Džon Di uhapšeni su u Brizbejnu u australijskoj provinciji Kvinslend zbog trgovine drogom. Policija je kod njih zaplenila drogu u vrednosti od oko 1,3 miliona australijskih dolara, kao i 30.000 dolara u kešu.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Već osuđivan

- Policajac koji se predstavljao kao kupac dva puta je od uhapšenih pazario po 50 grama ekstazija i platio im po 3.400 dolara. Istraga je trajala dva meseca, a prilikom pretresa objekata u kojima su živeli osumnjičeni pronađeno je oko 6,6 kilograma ekstazija, čija je vrednost procenjena na više od 1,3 miliona dolara. Pronađeno je i zaplenjeno oko 30.000 dolara u gotovini, za koje se pretpostavlja da potiču od prodaje narkotika, kao i pištolj sa prigušivačem. Zbog toga će, osim za trgovinu narkoticima, osumnjičeni biti optuženi i za ilegalno posedovanje oružja - rekao je lokalnim medijima predstavnik policije.

Glosa: Srbi prodali drogu agentu na tajnom zadatku, nakon čega im je policija upala u stanove

Pucao Kinezu u glavu zbog droge

U Brizbejnu je u novembru prošle godine na devet i po godina zatvora osuđen i Srbin Bogdan Ćuić, inače vođa zloglasne moto-bande "Bandidosi" iz tog grada, zbog ubistva kineskog mladića Džeka Lija. Ćuić je Kinezu pucao u glavu ispred jednog tržnog centra, a razlog za ubistvo bila je svađa oko kokaina. Ćuić je posle ubistva pobegao u Srbiju, ali je ovde uhapšen i izručen Australiji.

On je novinarima dodao da se Stefanu Opačiću na teret stavlja još jedna optužba, da je na parkingu teretane prodao jednom Australijancu pištolj za 15.000 dolara.

 

 

Opačiću ovo nije prvi put da je u sukobu sa zakonom. On je prošle godine osuđen uslovno na dve godine i 200 sati društvenokorisnog rada zbog razbojništva. 

On je tada, zajedno sa mlađim bratom i još jednim drugom, presreo mladića od 18 godina ispred jednog noćnog kluba. Od njega su zatražili da im preda novac. 

Brojka: 1,3 miliona australijskih dolara vrednost zaplenjene droge

Stefan je iz novčanika izvadio 550 dolara, a potom prazan novčanik vratio žrtvi. Tokom suđenja je priznao krivicu i izjavio da se kaje, ali je nedavno ponovo uhapšen.

"Fin mladić"

Sva trojica uhapšenih ostaće iza rešetaka do sledećeg pojavljivanja pred sudom. Opačićeva majka nije želela novinarima ispred sudnice da komentariše optužbe protiv njenog sina, rekavši samo da je on "fin mladić" i da je iznenađena njegovim hapšenjem.

 

Dilovao met u noćnom klubu

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Srbin Ivan Tešić osuđen je na osam i po godina zatvora u februaru ove godine zbog optužbi za trgovinu narkoticima. Policija je kod Tešića, inače vlasnika noćnog kluba na Zlatnoj obali, pronašla šest boca tečnog metamfetamina, u kojima je bilo 3,6 kilograma ove droge, čija je vrednost procenjena na više oko 3,25 miliona australijskih dolara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading