Sud odlučio! Evo gde će da završi trovačica koja je pokušala da ubije kolege zatrovanom kafom

Autor: Večernje novosti

Hronika

28.03.2019

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud je u prvostepenom postupku izrekao meru obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u ustanovi zatvorenog tipa Sanji Nikolić optuženoj za pokušaj teškog ubistva nakon što je kolegama sipala pesticid u kafu, potvrdio je sudija Marko Jocić, jer je našao da je izvršila krivično delo u zakonu označeno kao teško ubistvo u pokušaju.

RepublikaFoto: facebook.com/Sanja Nikolic
Sanja Nikolić

Ona je uhapšena u aprilu 2018. zbog sumnje da je u posudu sa kafom, koju su pile sve kolege, sipala pesticid metomil - otrov prve kategorije.

 Sudija Jocić navodi da ova mera ne podrazumeva i vremensko ograničenje, odnosno može trajati sve dok je neophodna, što procenjuju stručnjaci. Na ovu odluku optužena ima pravo žalbe.

Podsetimo, "toksičnom" kafom poslužena su i dvojica klijenata, koja su se tog dana slučajno zadesila u ustanovi. Njima je, već posle prvog gutljaja kafe, odmah pozlilo.

Hitno su prebačeni u smederevsku bolnicu, a potom na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu. Procena veštaka je da su ostali u životu zahvaljujući brzoj lekarskoj intervenciji.

I MUŽ PROGLAŠEN NEURAČUNLjIVIM

Suprug Sanje Nikolić, Dejan P. uhapšen je u februaru zbog pretnji sudijama Višeg suda koje sude u postupku protiv nje.

Zbog više incidenata, usledilo je veštačenje njegovog stanja u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, posle koga je i Dejan proglašen neuračunljivim. Njemu je u utorak produžen pritvor zbog sumnje da je izvršio krivično delo ometanje pravde.

Veštačenje, koje je usledilo, pokazalo je da je koncentracija metomila u kafi bila smrtonosna, zbog čega je tužilac odlučio da kvalifikuje delo kao pokušaj teškog ubistva. Veštačenjem je, takođe, utvrđeno i da je Nikolićeva u trenutku izvršenja krivičnog dela bila neuračunljiva.

Zaključak psihijatrijskog veštačenja duševnog zdravlja, kojim se sud rukovodio, bio je da su njene "sposobnosti shvatanja dela i mogućnost upravljanja postupcima bile isključene".

Zbog ovoga, tužilaštvo je predložilo sudu izricanje mere obaveznog lečenja, koja je nakon samo šest meseci postupka izrečena u utorak.

Motiv koji je laborantkinju naterao na ovakav potez nije najjasniji. Ona je tokom postupka pred Višim sudom sve vreme negirala da je počinila ovo krivično delo, i da je, zapravo, reč o "zaveri osvetoljubivih kolega, policije, tužioca i sudija".

Ona je čak kolege optužila da su joj "namestile" silovanje, ali je tokom istrage koju je sprovela policija ustanovljeno da je reč o lažnoj prijavi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading