U Rumuniji zaplenjeno više od tone kokaina: Uhapšena dva Srbina!

Autor: Tanjug

Hronika

26.03.2019

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rumunske vlasti zaplenile su više od tone kokaina visokog kvaliteta koji je bio skriven na brodu koji se prevrnuo u delti Dunava, a saopšteno je i da je policija privela dvojicu Srba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zaplenjena droga

Policija je danas donela zaplenjene vreće sa kokainom do agencije za organizovani kriminal u Bukureštu, a njegova ulična vrednost procenjuje na 300 miliona evra.

Feliks Banila, glavni tužilac u Upravi za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma rekao je da su policajci našli kokain 22. marta pored prevrnutog broda u mestu Sveti Đorde, u istočnoj Rumuniji, kao i da su vlasti privele dvojicu Srba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zaplenjena droga

Ta droga je pronađena nekoliko dana pošto su policajci našli sličan paket kokaina u toj oblasti koji je verovatno ispao iz kamiona.


Banila je rekao da je droga stigla morem i da je prolazila kroz Rumuniju, navodi agencija.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Policija sa zaplenjenom drogom

Rumunski mediji javljaju da su u vezi sa ovih slučajem uhapšena dva srpska državljanina. Jedan od njih, vozač kamiona, uhapšen je u okrugu Prahova, severno od Bukurešta, dok je drugi uhapšen na graničnom prelazu Ðerdap dva, sa Srbijom.

- Prema dosad raspoloživim podacima, izgleda da su i rumunski državljani umešani u ovaj zločin - izjavio je Banila.

On je dodao da se istraga sprovodi u saradnji sa vlastima Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading