Simonović pred sudom 9. aprila

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

26.03.2019

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi osnovni sud u Beogradu zakazao je za 9. april početak suđenja bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i ostalim optuženima povodom paljenja imovine Milana Jovanovića, novinara portala "Žig info", 12. decembra prošle godine.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragoljub Simonović

Suđenje je zakazano za 9 pozvani su svi okrivljeni i oštećeni, precizirala je portparolka suda Irina Kovačević. Drugo osnovno tužilaštvo je 18. marta podiglo optužnicu protiv Simonovića i predložilo sudu da ga osudi na osam godina zatvora zbog podstrekavanja troje takođe optuženih da zapale imovinu Milana Jovanovića.

On je optužen za krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti", za koje je i zaprećena kazna do osam godina zatvora, tako da je tužilaštvo za njega tražilo maksimalnu kaznu.

Pored Simonovića, optuženi su i Aleksandar Marinković, Igor Novaković, Vladimir Mihailović. Za Mihajlovića i Novakovića, kao saučesnike, tužilaštvo je predložilo sudu da ih osudi na kazne od pet godina zatvora, a za Marinkovića kao izvršioca šest godina zatvora.

Tužilaštvo je optužnicom takođe predložilo da se svoj četvorici izrekne i mera bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenim Jovanović Milanom i Deljanin Jelom.

Sumnja se da je Simonović podstrekao Mihajlovića da pronađe osobu od poverenja koja bi u vidu opomene Jovanoviću, zapalila automobil, dajući mu precizne podatke o automobilu i gde se on nalazi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading