Majka koja je ostavila bebu u taksiju ide u zatvor: Evo kolika joj kazna preti

Autor: Republika

Hronika

23.03.2019

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv majke koja je u sredu u Vrnjačkoj Banji ostavila tek rođenu bebu u taksiju biće podneta krivična prijava. Za ovo delo napuštanja deteta, kako kaže zakon, preti joj i do tri godine zatvora!

RepublikaFoto: pixabay.com

Ovoj ženi je devojčica koju je ostavila šesto dete, a kako je na saslušanju priznala, porodila se sama u selu Jasikovica kod Trstenika. Pošto je po struci medicinska sestra, porođaj je dobro obavila, da ni sebe ni bebu nije zdravstveno ugrozila, navodi se u policijskom izveštaju.

- Majka je u četvrtak saslušana u policijskoj stanici u Kraljevu i Centru za socijalni rad u Vrnjačkoj Banji. U Javnom tužilaštvu juče su saslušani i svedoci. Centar je stupio u kontakt i sa ocem bebe, tako da će više detalja o ovom neverovatnom slučaju biti poznato početkom naredne nedelje. Ono što je sigurno jeste da će o daljoj sudbini deteta odlučivati Centar za socijalni rad u Smederevu, pošto je majka iz tog grada - kaže naš izvor iz Ministarstva za rad i socijalnu politiku.

Da podsetimo, u sredu posle podne majka je ušla sa dvoje dece i korpom u taksi u Trsteniku i zatražila vožnju do Vrnjačke Banje. Kada ih je taksista dovezao do dogovorenog mesta, žena mu je dala 40 franaka uz molbu da joj pričuva korpu, u kojoj je navodno mačka, dok se ne vrati. Tek kad je izašla iz vozila, kako je posvedočio taksista Miloš Mitrović, priznala je da u korpi leži beba i počela da plače. Molila je taksistu da joj nađe ženu koja će joj čuvati bebu, jer navodno strahuje da bi njen suprug mogao dete da povredi, nakon čega je sa dvoje dece otišla.

Zaprepašćeni taksista bebu je odvezao u Hitnu pomoć u Vrnjačkoj Banji, a doktori su odmah obavestili policiju. Majka je brzo identifikovana na osnovu snimaka obližnjih kamera, a policija je nju i decu pronašla dok je podizala novac sa bankomata.

Beba je prebačena na neonatologiju bolnice "Studenica" u Kraljevu, gde je detaljno pregledana.

- Lekari su konstatovali da je beba stara dva do tri dana, da je zdrava i u dobrom sveukupnom stanju. U dogovoru sa Centrom za socijalni rad u Smederevu, u bolnici će se o njoj brinuti i pratiti kako napreduje. Za sada je dobro, lepo jede, spava i napreduje - rekao je direktor KC "Studenica" u Kraljevu Zoran Mrvić.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading