Ubicu iz Mola stigla božja kazna: Teško bolestan, advokat traži odlaganje suđenja

Autor: Blic, Republika

Hronika

22.03.2019

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na godišnjicu dvostrukog ubistva u Bečeju i Molu za koje je optužen Bane Jovanović (52), zvani Safet, njegov advokat je sudu dostavio da je on teško bolestan, ima tumor na mozgu, i zahtevao od suda da odloži zakazano ročište.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Stigao je zahtev od branioca Baneta Jovanovića da se odloži glavni pretres koji je zakazan za 27. mart. Kako branilac navodi, on je u teškom zdravstvenom stanju i predstoji mu operacija tumora na mozgu, zbog čega predlaže odlaganje suđenja na duži period. Sud će odlučiti da li će pretres biti održan bez njega ili u njegovom prisustvu - kaže za "Blic" Rajko Maravić, portparol Višeg suda.

Tražio odlaganje zbog bolesti

Zbog bolesti Jovanović je u Specijalnoj zatvorskoj bolesti u Beogradu, a optužnica ga tereti za teško ubistvo dve osobe, za teško ranjavanje dvoje, nanošenje povreda i neovlašćeno nošenje oružja.

Jovanovićev zahtev je, međutim, odbijen i glavni pretres u ovom slučaju ipak će se održati 27. marta u Subotici, saznaje "Blic". Prema saznanjima "Blica! Jovanović je iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu vraćen u Okružni zatvor u subotici.

- Njegovo zdravstveno stanje nije u tolikoj meri narušeno da ne bi mogao da bude prisutan u sudnici - rečeno je "Blicu".

KRVAVI PIR JOVANOVIĆA

Prema optužnici Bane Jovanović je 20. marta u Bečeju teško ranio nevenčanu suprugu Jelenu Stojkov (29) koja je preminula nakon par dana u Novom Sadu, a pucao je i u Jeleninog stanodavca Imrea Jožu (70). Krvavi pir je nastavio u Molu gde je ubio Matiju Petrovića (28) i ranio njegovu ženu Renatu Vrecko (31) koja je u tom trenutku u rukama držala četvoromesečnu bebu. Nemilosrdni ubica je ranio i Matijinog sina Petra (11) i snaju Natašu Sunomar (23).

Nakon izvršenja krivičnih dela Jovanović je pobegao u Mađarsku, a potom u Nemačku gde je uhapšen 66 dana nakon ubistava. U Srbiju je izručen novembra 2016. godine.

U toku dokaznog postupka, prema navodima psihijatra Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, Jovanović je osoba koja iskazuje nestabilnost u ponašanju, a neposredno pred delikatnu situaciju popio je veću količinu alkohola, lekove za smirenje, ali ne i terapiju prepisanu zbog dijabetesa, te je bio u stanju emocijalne napetosti.

Ovaj zločin je prodrmao i kikindsku policiju pa je, po nalogu ministra Nebojše Stefanovića, nekoliko starešina suspendovano jer su se družili sa osumnjičenim Jovanovićem. Suspendovani su načelnik PS Zdravko Kašai, zamenik komandira Milan Brojčin i šef dežurne službe PU Kikinda Momir Savić.

Nekoliko dana posle dvostrukog ubistva, policija je uhapsila Mirka Pavlova i Tivadara Kolompara, osumnjičene da su Jovanoviću pomogli da prerušen u migranta pobegne u Mađarsku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading