Uhapšeni prevaranti koji su oštetili budžet Srbije za više od 900.000!

Autor: Republika

Hronika

18.03.2019

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Poreskom policijom u Jagodini i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela pranje novca, zloupotreba položaja odgovornog lica i poreska utaja.

Uhapšeni  N. J. (31) vlasnik  "N.J. Timbertrejda" i G. M. (56) odgovorno lice "Ekspres pinka" se sumnjiče da su, u 2018. godini, primili i knjižili ulazne račune sa neistinitom sadržinom, na osnovu kojih su izvršili plaćanja u iznosu od oko 6.224.000 dinara prema privrednim subjektima "Deni stil", Nacionalna zadruga "Spas" i "Air Palas" , iako su znali da do stvarnog prometa robe nije došlo.

Pedesetčetvorogodišnji muškarac, odgovorno lice "Deni stila" i Nacionalne zadruge "Spas" i šezdesetpetogodišnji muškarac, odgovorno lice "Air Palasa", su zatim, kako se sumnja, podizali novac sa računa ovih privrednih subjekata i davali ga osumnjičenom G.M., zadržavajući naknadu u iznosu od 2 do 4 posto.

Sumnja se da je G. M., uzimajući takođe deo za sebe, novac dalje davao osumnjičenom N. J.

Na ovaj način je oštećen budžet Republike Srbije za iznos od 974.300 dinara.

Osumnjičenima N. J. i G. M. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Krivična prijava u redovnom postupku biće podneta protiv pedesetčetvorogodišnjeg i šezdesetpetogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela pranje novca i zloupotreba položaja odgovornog lica.  

Takođe, protiv sedamdesetpetogodišnjeg i četrdesetosmogodišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava za krivično delo falsifikovanje isprave, jer se sumnjiče da su svojim potpisima overavali isprave sa neistinitom sadržinom. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading