Srbina izrešetali, pa overili hicima kroz kacigu: Još jedna žrtva mafijaškog rata u Južnoj Africi

Autor: MILOŠ Ž. LAZIĆ

Hronika

18.03.2019

04:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pedesetjednogodišnji muškarac izrešetan je u mafijaškoj sačekuši u Johanesburgu u Južnoj Africi. Likvidirani muškarac, čiji identitet nije saopšten, rodom je iz Istočne Evrope, a pretpostavlja se da je reč o Srbinu.

RepublikaFoto: Republika
MESTO ZLOČINA Uviđaj u Johanesburgu

Brutalni zločin dogodio se u subotu oko 10.30, naočigled brojnih očevidaca. Istraga o ovom slučaju je u toku, a motiv ubistva zasad nije utvrđen.

Pritrčali u pomoć

- Muškarac, u čijim dokumentima se navodi da je iz Istočne Evrope, vozio je motocikl, a u jednom trenutku stao je pored puta da telefonira. U ruci je još držao mobilni telefon, kad se iza njega iznenada stvorila crna honda akord. Iz automobila su istrčala dvojica napadača i osula paljbu - navode mediji.

Čovek stao da telefonira kad se iza njega zaustavila honda iz koje su istrčali maskirani napadači i osuli paljbu

Napadači su bili obučeni u crno, s fantomkama na glavama, maskirani naočarima za sunce, dok su na rukama imali rukavice.

RepublikaFoto: Republika

- Odmah su pucali u žrtvu, ispalili su najmanje 10 hitaca. Čovek je pogođen sa šest metaka u grudi i pao je pored motora. Jedan od napadača tad je otrčao ka automobilu, dok je drugi prišao žrtvi i pucao mu dva puta u lice kroz vizir kacige. Potom je i on ušao u kola i pobegli su sa lica mesta - ispričao je očevidac ubistva koji je želeo da ostane anoniman, iz straha od mafijaške odmazde.

On je dodao da je teško ranjenom muškarcu odmah pritrčao u pomoć.

Izrešetan na Novom Beogradu

Gorgije Darmanović ubijen je 6. maja 2018. ispred ulaza u zgradu na Novom Beogradu. Darmanović je dugo živeo u Južnoj Africi, a pre pet godina došao je u Srbiju. Policija je ušla u trag osumnjičenima za njegovo ubistvo, ali je jedan od njih, Dejan Stanković Ždrokinac, ubijen u junu u rodnom Kruševcu. Inače, i Stanković je godinama živeo u toj afričkoj zemlji. Njegov sin Vojin likvidiran je mesec dana ranije takođe u Kruševcu.

- Prišao sam do žrtve sa jednim prijateljem. Izrešetani čovek je još disao. Nažalost, podlegao je povredama dva, tri minuta kasnije - rekao je svedok.

Hitna pomoć ubrzo je stigla na lice mesta, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt. Policija je odmah blokirala taj deo Johanesburga, ali ubicama nije ušla u trag.

Lažni papiri

Iako južnoafrička policija nije saopštila identitet ubijenog, osim da se u dokumentima navodi da je iz Istočne Evrope, južnoafrički mediji spekulišu da je reč o profesionalnoj mafijaškoj likvidaciji. Ne isključuje se mogućnost da je ubistvo povezano sa srpskim kriminalcima koji se godinama obračunavaju u Južnoj Africi.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Ubijen Miki Đuričić

Milan Đuričić Miki, još jedan srpski osuđenik, našao je utočište u Južnoj Africi. On je osuđen zbog učešća u ubistvu Arkana i njegovih prijatelja, ali je pobegao iz Srbije. On je krajem aprila prošle godine izrešetan u Johanesburgu dok je u džipu čekao da se uključi zeleno svetlo na semaforu. Đuričić je sahranjen u rodnoj Loznici.

Sve je počelo 2011. kad je ubijen lokalni kriminalac Siril Beka, čiji je vozač bio Srbin Saša Kovačević, koji je u napadu teško ranjen. Proverom je utvrđeno da su papiri lažni, a da je Kovačević zapravo Dobrosav Gavrić, osuđeni za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića u hotelu "Interkontinental" 2000. Već tad se pominjalo da su napadači takođe Srbi, koji su posle atentata pobegli iz Južnoafričke Republike. U ratu je nastradalo desetak žrtava.

Likvidirani u ratu

MART 2011. Teško ranjen Dobrosav Gavrić, ubijen njegov prijatelj Siril Beka

NOVEMBAR 2013. U kući u Johanesburgu likvidiran Veselin Laganin

APRIL 2018. Ubijen Milan Đuričić Miki, Gavrićev kum i jedan od osuđenih za ubistvo Arkana

JUL 2018. U Johanesburgu ubijen Darko Kulić, dovođen u vezu sa ubistvom Gorana Bojovića Amonijaka

SEPTEMBAR 2018. Đorđe Mihaljević, poslovni saradnik Dobrosava Gavrića, ubijen u sačekuši u Johanesburgu

OKTOBAR 2018. Rade Dragojević (49), koji se dovodi u vezu s ubistvom Mihaljevića, ranjen na benzinskoj pumpi u Johanesburgu

OKTOBAR 2018. Pit Mihalik (50), poznati južnoafrički advokat i branilac Dobrosava Gavrića, optuženog za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, ubijen je juče ujutru u sačekuši ispred privatne škole u Grin Pointu u Kejptaunu

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading