Večeras zaplenjena najveća količina droge u Srbiji ikada: Evo koliko je marihuane pronašla policija na Gradini!

Autor: Tanjug

Hronika

15.03.2019

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na izlazu graničnog prelaza Gradina večeras je sprečen pokušaj krijumčarenja rekordne količine marihuane, teške oko 1,1 tone, saopštila je Uprava carina.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Kako je rečeno, pomenuta količina droge najveća je ikad zaplenjena u jednom mahu na našim graničnim prelazima. Uhapšeni su Z. R. (34) iz Bačke Topole, N.M. (27) iz Lovćenca,
M.T. (39) iz Vrbasa, kao i N.G. (28) i D.D. (21), oboje iz Beograda.

 

Akcija je uspešno okončana zahvaljujući saradnji MUP, Uprave carina i BIA.


Droga je otkivena kada su carinski službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja - Odseka Niš u dubinskoj kontroli na oko 100 metara od graničnog prelaza Gradina, na parkingu motela "King" započeli kontrolu dva kamiona sa poluprikolicama domaćih registarskih oznaka.
RepublikaFoto: MUP Srbije

"Taktika krijumčara je bila da sačekaju na parkingu uplašeni od pojačane kontrole koja se sprovodi zbog permanentnog uništavanja lokatora", navodi se u saopštenju i dodaje da im to nije pošlo za rukom, jer su carinici uočili i pregledali mimo graničnog prelaza poluprikolice.

Tom prilikom carinici su uočili da su one pregrađene i da se u duploj pregradi sa prednje strane pomenutih prikolica nalaze torbe pune marihuane.

Kontrola je potom nastavljena po nalogu Višeg javnog tužioca iz Pirota u specijalnom objektu za kontrolu kamiona (C7) u carinskoj ispostavi terminal Gradina, od strane pripadnika SBPOK-a iz Beograda i tom prilikom je potvrđena sumnja carinika da se u kamionima krije tovar droge.

Foto: MUP Srbije

U kamionu novosadskih registarskih oznaka domaćeg prevoznika otkriveno je 25 crnih putnih torbi u kojima je u samolepljivoj providnoj foliji bilo spakovano ukupno 706 paketa opojne droge marihuana, ukupne težine 804,85 kilograma.

Tom prilikom uhapšeni su N.M., M. T. i N.G., dok su u nastavku akcije u Vranju uhapšeni D.D. i Z.R., kod kojeg je pronađeno i 12.000 evra, a koji se tereti da je organizator ove kriminalne grupe.  

Uhapšeni se sumnjiče da su u dužem vremenskom periodu vršili krijumčarenje marihuane iz Republike Srbije preko Bugarske u Tursku. 

Drogu su nabavljali na teritoriji AP KiM, dok su utovar u vozila vršili na jugu Srbije, skrivajući je u priključnim vozilima teretnih kamiona. 

Foto: MUP Srbije

U drugom kamionu, takođe novosadskih registarskh oznaka, pronađeno je oko 300 kilograma marihuane, saopštila je Uprava carina.

Teretna vozila za krijumčarenje, kako se sumnja, obezbeđivao je organizator grupe Z.R. tako što ih je uzimao u zakup od transportnih preduzeća, a zatim je sa drugim pripadnicima grupe vršio prepravke izrađujući skrivene šupljine za transport marihuane. Nakon utovara, kamioni su kretali put Bugarske i dalje ka Turskoj gde je droga predavana kupcima.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading