Konačno rešeno ubistvo pevačice: Jelenina sveža krv nađena u mercedesu!

Autor:

Hronika

16.03.2019

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gotovo tri godine od smrti pevačice Jelene Marjanović, koja je nađena mrtva na nasipu u Borči, tužilaštvo je došlo do dokaza koji bi mogao da bude presudan u ovom slučaju. Dugo iščekivane analize krvi pronađene na sedištu u mercedesu Marjanovića napokon su gotove i pokazale su da je krv bila sveža!

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Zoran Marjanović

Trag mali, ali vidljiv

Novi zamenik tužioca koji je preuzeo istraga počeo je da krpi rupe i dovršava stvari koje su ostale nedorečene, a među njima i veštačenje tragova krvi pronađenih na zadnjem sedištu auta koji su vozili Marjanovići u vreme ubistva, u aprilu 2016. godine.

- Analiza je definitivno pokazala da trag u vozilu na naslonu zadnjeg sedišta predstavlja krv Jelene Marjanović. Radi se o kapljičastom tragu koji je dospeo na to mesto ili prskanjem iz rane ili odbačajem sa okrvavljenog predmeta, odnosno dela tela kao što je, na primer, okrvavljena ruka - objašnjava za Srpski telegraf izvor blizak istrazi.

Naš sagovornik objašnjava da je trag bio malih dimenzija, svega par milimetara, ali po intenzitetu predstavlja jači trag krvi koji je prilikom nastanka morao biti vidljiv.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Starost nemoguće precizno utvrditi

Po rečima veštaka, starost tragova krvi praktično je nemoguće precizno utvrditi.

- Kod veštačenja tragova krvi prvo bude ustanovljeno da li je u pitanju ljudska ili životinjska krv, a potom se radi i DNK analiza, zbog čega se više ne radi određivanje krvne grupe. Praktično je nemoguće tačno ustanoviti kada je trag nastao, da li pre dva dana ili dve nedelje - kaže naš sagovornik.

- Od trenutka nastanka do trenutka kada su ga forenzičari pokupili, trag je većim delom bio uklonjen. Što se tiče starosti traga, imajući u vidu njegovu veličinu i intenzitet, može se pretpostaviti da je on relativno svež! - navodi izvor Srpskog telegrafa.

 

Spasić: Jelena se sama posekla

Božo Spasić, bivši funkcioner tadašnjeg DB i privatni detektiv, kaže da veštačenje možda jeste novo, ali da se za tu fleku "odavno znalo".

- Ja znam da su Marjanovići pominjali da je i Jelena koristila taj mercedes i da se jednom prilikom, dok ga je ona vozila, posekla, valjda na felnu automobila. Kada se vratila kući, svekar i muž su joj previli ranu, a navodno postoje čak i fotografije te povrede, jer je Jelena to slikala svojim mobilnim telefonom. U svakom slučaju, postoji objašnjenje kako su te fleke nastale - kaže Spasić.

Jelena vozila

U optužnici se tvrdi da je Jelena uglavnom vozila mercedes i da gotovo nikad nije sedela na zadnjem sedištu, pa se postavlja pitanje otkud njena krv tamo. Istražitelji sumnjaju, ali bi tokom suđenja o tome stručnjaci tek trebalo da se izjasne, da je krv tu dospela tako što je Zoran svoju krvavu jaknu posle zločina bacio na zadnje sedište. Kriminolog Zlatko Nikolić se slaže da rezultati ovog veštačenja mogu biti vrlo bitni za ceo slučaj, ali ima drugačije mišljenje.

Pale dve optužnice

Uskoro će biti pune tri godine kako je na nasipu u Crvenki nestala pevačica "Granda" Jelena Marjanović, čije telo je pronađeno u obližnjem kanalu. Ona je tada bila u društvu supruga Zorana i ćerke Jane, a upravo je njen muž i glavni osumnjičeni. On je uhapšen, ali je pušten iz pritvora, a do sada su "pale" dve optužnice protiv njega.

Čeka se i veštačenje telefona

Tužilaštvo je izdalo nalog i za ponovno prostorno-vremensko veštačenje mobilnih telefona porodice Marjanović, ali i drugih aparata koje su bazne stanice registrovale.

- Istraga treba da proveri sve osobe čiji su mobilni telefoni registrovani na nasipu tog dana, ali i tragove obuće koji su pronađeni u blatu na levoj strani kanala, gde se nalazilo telo Jelene Marjanović - kaže advokat Nebojša Milosavljević.

- Ovo je krunski dokaz koji potvrđuje teoriju da je Jelena Marjanović ubijena na drugom mestu, a da je potom tim kolima prebačena u Crvenku, gde je njeno telo pronađeno. Ne znam kakvo sada opravdanje mogu da imaju članovi porodice Marjanović, ali šta god da kažu, teško da mogu to da objasne - tvrdi Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading