Slučaj Stanislav Dukića pod lupom: Tužioca češljaju zbog organizovanog kriminala!

Autor:

Hronika

15.03.2019

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Disciplinska prijava koju je biznismen Šemsudin Toković iz Sjenice podneo protiv tadašnjeg višeg tužioca iz Novog Pazara Stanislava Dukića i njegovog zamenika Edisa Arifovića je odbačena zbog zastarelosti, ali je krivična prijava prosleđena Tužilaštvu za organizovani kriminal! Kako je Srpski telegraf već pisao, Toković je Arifovića i Dukića, koji je u međuvremenu postao izborni član Državnog veća tužioca (DVT), prijavio zbog nesavesnog rada u službi i odavanja službene tajne.

RepublikaFoto: Printskrin
ODAVAO TAJNE Stanislav Dukić

Istrebite kukolje

- Ja i dalje ostajem pri onome što sam rekao, a to je da sam spreman da sve svoje tvrdnje iznesem i na sudu, ali i da ih potkrepim dokazima. Osim toga, imam i još neka saznanja o kojima ću obavestiti sud kada za to dođe vreme - izjavio je Toković juče za naš list.

Po njegovim rečima, on neće odustati iako očekuje pritiske na sebe i svoju porodicu, za koju traži policijsku zaštitu.

RepublikaFoto: Printskrin
Šemsudin Toković

- Ja nisam nikakva osoba iz kriminogene sredine. Protiv mene nema nikakve prijave ni za saobraćajni prekršaj. Verujem u našu pravnu državu i da će ovo zlo u sistemu, ovaj kukolj, istrebiti i da će omogućiti građanima koji investiraju u svoju državu da slobodno žive i rade - kaže Toković.

Stefanović: Konkretan slučaj govori da nam treba reforma sistema jer su izborni članovi ti koji biraju disciplinske tužioce

Povodom slučaja "Dukić", kontaktirali smo sa Udruženjem sudija i tužilaca (UST).

Dukić postavio disciplinskog tužioca

Disciplinska prijava koju je Toković podneo disciplinskom tužiocu protiv Dukića i Arifovića je ekspresno odbijena zbog "zastarelosti prava na vođenje disciplinskog postupka". Interesantno je da je ovu odluku potpisao zamenik disciplinskog tužioca Miroslav Krkelić, kojeg je, kao član Državnog veća tužilaca (DVT), birao upravo Dukić?!

- Pozdravljam to što je krivična prijava prosleđena Tužilaštvu za organizovani kriminal. Konkretan slučaj govori da nam treba reforma sistema jer su izborni članovi ti koji biraju disciplinske tužioce, a to dovodi u sumnju vršenje javne funkcije u javnom interesu - rekao je za Srpski telegraf Nenad Stefanović, predsednik UST.

 

 

Napadači oslobođeni

Šemsudin Toković ranjen je 2015. godine ispred svoje kuće u Sjenici, a osobe koje su bile optužene za ovaj napad u kojem je Toković ranjen u obe noge pravosnažno su oslobođene. Toković tvrdi da su istagu sabotirali Dukić i Arifović, da su dokazi planski uništavani, kao i da su optuženi bili obaveštavani o toku istrage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
kelovic1967

15.03.2019 10:23

Bravo Tokoviću! Pravda je uvijek skupa, posebno u današnje vreme. Izdrži. Ima još korektnog svijeta u Srbiji. Sretno!!!!!!!!!!!!!!