Pritvor bivšem direktoru EPS, šteta veća od milion dinara!

Autor: novosti.rs

Hronika

14.03.2019

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, koji predstavlja sud u fazi istrage, odredio je pritvor do 30 dana Borku Goluboviću (51) bivšem direktoru Elektrodistribucije u Prijepolju.

Foto: Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su Golubovića u utorak zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je on od 30. jula do 30. septembra 2018. godine omogućio preduzeću "V.R.D. Metali" d.o.o Užice, da bez plaćanja, iz kruga pogona iznese otpad u vrednosti od 774.500 dinara. Takođe, Borko Golubović se sumnjiči da je u istom vremenskom periodu, preduzeću "Jela star" d.o.o iz Prijepolja omogućio da bez plaćanja preuzme energetski kabl, betonski stub i bužir creva u vrednosti od 440.627 dinara.

Na ovaj način je, kako se sumnja, privrednom društvu "EPS Distribucija" Beograd pričinio štetu u ukupnom iznosu od 1.215.127 dinara, dok je preduzećima "W.R.D. Metali" i "Jela star" pribavio korist u ovim iznosima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading