Četrnaestogodišnjak koji se ubio biće danas sahranjen, a drugovi se i dalje se pitaju - zašto?

Autor: A. M.

Hronika

14.03.2019

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selo Ravni još je u šoku zbog samoubistva četrnaestogodišnjaka Miloša Starčevića. Dečak će biti sahranjen danas na lokalnom groblju, a celo selo, rođaci, nastavnici u školi "Đura Jakšić", Miloševi drugovi i dalje se pitaju - zašto?

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Pokojni Miloš Starčević

- Potpuno smo zetečeni. Dete je bilo uvek vedro, nasmejano, uvek spremno za šalu. Bilo je zrelo. On je bio poslednji za koga bih rekla da bi mogao nešto tako da uradi. Bio je aktivan, glumio je u našim filmovima i uvek je dobijao ovacije. Čak su danas trebali da dođu sa televizije da ga snime, ali eto... - kazala je juče Nedežda Bosiljčić, direktorka škole koja se proteklih godina proslavila kratkometražnim igranim filmovima u kojima glume đaci iz njihove škole.

Direktorka je kategorično odbacila mogućnost da je Miloš eventualno bio žrtva nekog vida vršnjačkog nasilja u školi.

Roditeljima poslao poruku da ih voli

Tužilac je potvrdio da je telo deteta u utorak 12. marta nađeno obešeno u šupi u blizini porodične kuće. Dečak je bio u školi i otišao posle drugog časa. 

Ocu je poslao poruku da ih voli i da ide kod strica. Roditelji su u to vreme bili u Užicu, ali su požurili kući, ovladani crnim sumnjama. Zvali su ga više puta na telefon, ali se nije javljao. 

Zvali su i strica dečaka, ali se ni on nije javljao. Kada su stigli kući i počeli da ga traže, zatekli si najstrašniji prizor.

- On je bio krupan dečak i niko se ne bi usudio da pođe na njega. A on je bio toliko dobar da nikog nije dirao. Bilo je radno i vredno dete koje je pomagalo svojim roditeljima i komšijama. Upravo u školi svi zaposleni pišu izjave, da se slučajno nešto nije potkralo u njegovom ponašanju, ali iz nekog međusobnog razgovora niko ništa neobično nije primetio - dodala je direktorka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading