Lea je moje dete, ne dam je nikom! Baka se tresla i zapomagala, dok joj je unuka umirala na rukama

Autor: Natalija REMENJAK

Hronika

14.03.2019

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan nakon što se Lea F., stara svega 22 meseca, udavila u septičkoj jami iza svoje kuće u Velikoj Gredi kod Plandišta, meštani su još u šoku.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Mala Lea je izgubila bitku sa životom

Mnogi od njih kažu da su videli devojčicu koju je baka u naručju nosila ulicom, ali nisu ni slutili tragediju koja se ubrzo nadvila nad njihovom varoši.

Nemo je držala u naručju

- Išla sam u prodavnicu i u povratku mi je bilo čudno zašto ta baba već skoro pola sata šeta ulicom sa detetom u rukama. Prišla sam i videla kako je dete mokro i kako krklja. Krenula sam da skidam svoju jaknu kako bih je uvila, međutim, devojčicina baba nije želela da mi je preda - ispričala nam je žena koja živi u komšiluku.

Doselili se nedavno

Porodica koja je u utorak ostala bez ćerke Lee, pored njenog brata blizanca, ima još jedan par blizanaca i još jednu ćerku.

- Velika nesreća je zadesila ovu porodicu. Ovde su se doselili pre par meseci kako bi započeli jedan miran porodičan život, a eto šta ih snađe - kaže komšija.

Kako dodaje, baka se tresla i bila u velikoj panici.

- Rekla sam joj da dete makar okrene potrbuške, kako bi izašla voda. Ona je sve vreme ponavljala jednu jedinu rečenicu: "Moje dete je upalo u vodu, ne dam je nikom"! Ljuta sam na sebe jer nisam imala hrabrosti da Leu otmem iz njenih ruku, ko zna... - priča ova komšinica.

Brat oseća da mu nema bliznakinje

- Lein brat blizanac sve vreme čvrsto drži prekrivač, udrvenio se i nemo posmatra šta se dešava oko njega. Jadno dete, kao da zna da je ostao bez sestre - kaže komšinica koja je nakon tragedije posetila nesrećnu porodicu.

Tragedija se dogodila u utorak oko 14 sati, kada je nesrećna devojčica izašla iz porodične kuće, u kojoj ju je baka čuvala zajedno sa njenim bratom blizancem.

U dvorištu je glavom pala u prelivni kanal za otpadne vode, koju je udahnula. Kada je baba videla da je nema, istrčala je iz kuće i izvadila iz vode. Devojčica je tada još davala znake života.

Posle agonije koja je trajala više od pola sata, stigla je Hitna pomoć, koja je malu Leu jedva istrgla iz babinih ruku. Prevezli su je u Plandište, ali bilo je prekasno, Lea je preminula.

Završila na psihijatriji

- I nakon što je Hitna pomoć prevezla Leu u bolnicu u Plandištu, Leina baba je bila u bunilu. Čula sam da su je kasnije odvezli na psihijatriju, gde se i dalje nalazi - kaže očevidac.

Leino telo je nakon obdukcije, na kojoj je ustanovljeno da je preminula od posledica davljenja, prevezeno u seosku kapelu u belom kovčegu sa zlatnim krstom, gde će biti do sahrane, koja je zakazana za danas na katoličkom delu groblja u Velikoj Gredi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading