Mafijaši u panici! Nakon hapšenja Čabe razbežali se po svetu

Autor:

Hronika

12.03.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Čaba Der, plaćeni ubica iz Čantavira za kojim osim Srbije tragaju još tri zemlje, lociran i uhapšen u Češkoj, šefovi klanova u Srbiji, ali i u regionu, razbežali su se širom sveta u strahu da bi on mogao da ih otkuca!

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Čaba Der seja smrt po svetu

Čaba je sarađivao sa mnogim kriminalcima, ali i biznismenima za koje je obavljao prljave poslove kako u Srbiji tako i u inostranstvu. Radio je za svakog ko je imao para da ga plati.

Krupne zverke

Sada su svi u oni u strahu da bi mogao da ih otkuca, a izvor Srpskog telegrafa iz policije navodi da su mnoge krupne zverke ovih dana napustile Srbiju upravio iz tog razloga!

- Bukvalno je zavladala panika među njima. Strepe da bi Čaba mogao da ih ocinkari u zamenu za blažu kaznu ili neke druge ustupke. Njegovi nalogodavci zato su brže-bolje napustili zemlju dok ne vide kako će se stvari nadalje odvijati. Raštrkali su se na sve strane. Jedan od njih je već duže vreme u Berlinu i, po svemu sudeći, neće se vraćati skoro u zemlju - kaže naš sagovornik koji nije želeo da se otkriju imena jer je istraga o većini tih slučajeva još u toku.

Pucao u vođu "rakovičkog klana"?

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Španska policija upoređuje DNK i otiske Čabe Dera s tragovima napadača koji je 28. avgusta 2017. u Barseloni pucao i teško ranio Nebojšu Stojkovića Stojketa (51), vođu "rakovičkog klana". Na Stojkovića, koji je s prijateljem Dejanom Jusufovićem šetao parkom, egzekutor je iz pištolja ispalio četiri metka i pogodio ga u čelo, grudi, bradu i stomak. On se oporavio posle napada.

Čaba Der uhapšen je 1. marta ove godine u spektakularnoj akciji češke policije. Protiv njega je u toj zemlji pokrenuta istraga zbog ilegalnog posedovanja oružja i falsifikovanih dokumenata, nakon čega će biti doneta odluka o tome kojoj državi će biti izručen.

Osim Srbije, koja traga za njim zbog ubistva Nebojše Markovića 5. januara na Banovom brdu u Beogradu, Čabu zbog ubistva traže i holandska i mađarska policija, dok ga Španija juri zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju likvidacije.

O Čabi raspravljaju u Hagu

Ministarstvo pravde Srbije prosledilo je Češkoj krajem prošle sedmice molbu za izručenje Čabe Dera. Pre odluke čeških vlasti o tome kome će izručiti Dera, u Hagu će biti održan multilateralni sastanak predstavnika država koje ga traže. 

Osim predstavnika Srbije, na njemu će učestvovati predstavnici Mađarske, čiji pasoš takođe poseduje, zatim Holandije i Španije, kao i Češke, na čijoj teritoriji je uhapšen. Čaba je nakon hapšenja sam tražio da se o tome izvesti mađarska policija, verovatno želeći da njima bude isporučen.

Smrt u restoranu

- Čaba se tereti da je u julu 2018. u jednom italijanskom restoranu u Amsterdamu naočigled brojnih očevidaca zbog zaplene 100 kilograma kokaina ubio Hrvata Ivana Serdarušića. On se sumnjiči i za likvidaciju biznismena Lasla V. 5. septembra prošle godine - kaže naš sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading