NOVI SKANDAL! Dukić pijan pretio policajcu u kafani: Sve ću da vas smestim u zatvor!

Autor:

Hronika

12.03.2019

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novopazarski tužilac ponovo šokira javnost! Nakon što je biznismen Šemsudin Toković podneo disciplinsku prijavu Državnom veću tužilaca (DVT) protiv nekadašnjeg zamenika višeg tužioca Arifovića i njegovog tadašnjeg nadređenog Stanislava Dukića zbog sumnje da su sabotirali istragu u slučaju pokušaja atentata na njega, u javnost su isplivali nove afere!

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Stanislav Dukić u kafani

Kako Srpski telegraf saznaje, protiv Stanislava Dukića je podneta krivična prijava i krajem 2013. zbog sumnje da je u punoj kafani pretio policajcima na dužnosti.

Pretio robijom

- Incident se dogodio u poznatoj novopazarskoj kafani "Čardače kod kumova". Iz lokala se čula glasna muzika i vika, pa su komšije koje žive u neposrednoj blizini policiji prijavile buku, pošto je već prošla ponoć. Policajci su ubrzo izašli na teren, a na samom ulasku u kafani zatekli su Dukića, koji je bio u vidno alkoholisanom stanju - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Foto: Privatna arhiva

Kako navodi, novopazarski tužilac je tada prišao policajcima, počeo da se dere na njih i brutalno ih vređa. Dukić se tu nije zaustavio, već je ubrzo krenuo i da im otvoreno preti.

- Policajac je upitao prisutne: "Ko su muzičari ovde, prijavljena je galama". Tada je Dukić ustao i rekao mu: "Ja sam ovde muzičar! Ti ćeš od ponedeljka biti u pritvoru! Je l' znaš ti ko sam ja?! Novogodišnje praznike ćeš provesti u zatvoru, bolje napusti kafanu" - priča naš sagovornik i dodaje da se Dukić sve vreme pozivao na svoj službeni položaj.

Pomagao dileru?

Ovo nije jedina sporna istraga koju je Stanislav Dukić vodio. Naime, 2007. policija je pronašla drogu kod Fatmira B., koji je ubrzo prilikom saslušanja kod Dukića izjavio da je narkotike nabavio od Aldina M., inače višestrukog povratnika koji je iz zatvora koordinirao prodaju. Ipak, protiv Aldina M. nije podignuta optužnica, a zanimljivo je i da mu sud smanjio zatvorsku kaznu za ranija dela, zbog kojih je osuđen upravo na osnovu Dukićeve molbe i mišljenja Višeg javnog tužilaštva, u kojem je radio Dukić.

Protiv tužioca je tada podneta krivična prijava za ometanja službenog lica prilikom vršenja dužnosti, ali je tužilaštvo ipak odustalo od krivičnog gonjenja.

Nestali dokazi

Podsetimo, kako je Srpski telegraf nedavno pisao, protiv zamenika višeg tužioca u Novom Pazaru Edisa Arifovića i njegovog tadašnjeg nadređenog Stanislava Dukića podneta je disciplinska prijava zbog sumnje da su sabotirali istragu u slučaju pokušaja ubistva na Šemsudina Tokovića 2015. Toković je u prijavi koju je podneo protiv tužioca naveo da su osumnjičeni za pokušaj njegovog ubistva Arif Hajradinović i Anel Hajrović, ali i njihov pomagač Ildan Asotić (30), ekspresno pušteni na slobodu, jer je istraga traljavo urađena, a iz predmeta su nestali brojni dokazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading