Napadnuti LGBT aktivisti u Beogradu

Autor: gayeho.com

Hronika

08.03.2019

23:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje "Da se zna" saopštilo je danas da je tokom protestnog marša koje je organizovalo u Beogradu povodom Međunarodnog dana žena, napadnuta njihova izvršna direktora Dragoslava Barzut koju su napadači, kako se navodi, više puta pljunuli.

RepublikaFoto: pixabay.com

Navodeći da su aktivisti sa LGBT+ zastavama organizovano krenuli na marš sa namerom da podrže ženski pokret i istaknu probleme LBT+ žena, iz udruženja su saopštili da su "još na Terazijama počeli da ih prate i snimaju dva mladića".

- Homofobična dobacivanja su kulminirala kada su napadači više puta pljunuli Dragoslavu Barzut, izvršnu direktorku našeg udruženja - navodi se u saopštenju.

Ocenjuje se kao "posebno zabrinjavajuće" što su tokom incidenta aktivisti udruženja u više navrata pozivali prisutnu policiju da reaguje što su policajci, kako se navodi, odbili uz obrazloženje da nisu ništa videli.

- Nakon što je incident eskalirao, policija je mladiće legitimisala, ali je nepoznato šta se sa njima dogodilo. Smatramo nedopustivim ponašanje pojedinaca i institucija koje smo danas doživeli. Mi smo deo ovog društva i zahtevamo da se odgovorni za današnji incident adekvatno sankcionišu - piše u saopštenju Udruženja "Da se zna".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading