Jezivi detalji pogibije mladog studenta nakon REKONSTRUKCIJE događaja

Autor: Telegraf

Hronika

08.03.2019

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Student Ernad Bakan (20), koji je 6. marta preminuo od posledica jezive nesreće koja se dva dana ranije dogodila u Zemunu, na uglu Niške i Cara Dušana, prelazio je ulicu na pešačkom prelazu, saznaju novinari nakon pregledanog snimka nesreće.

RepublikaFoto: facebook.com/Glas Pazara
Ernad Bakan

Ceo događaj zabeležila je sigurnosna kamera sa jednog okolnog objekta, a informacije da taj snimak postoji pojavile su se na društenim mrežama. Na to je novinarima ukazao brat nesrećnog mladića, ali je dodao kako porodica nije imala snage da ga zatraži.

- To je užas. Sve se vidi sa kamera. Njegova priča da je vozio 40 kilometara na sat je glupost. Ernad je usled obilnog krvarenja na plućima preminuo - ispričao je Ernadov ožalošćeni brat.

Jezivi snimak se, međutim, proširio među Zemuncima i niko ne može da poveruje da je takva nesreća mogla da se dogodi u njihovom kraju. Jedan od Zemunaca, koji je želeo da ostane anoniman, pokazao je novinarima na svom mobilnom telefonu video zapis koji svedoči o nezapamćenoj tragediji.

Predstavnici medija su pokušali da dođu i do vlasnika kamere koja je pukom slučajnošću zabeležila tragediju, ali on nije bio rad da sarađuje sa njima.

RepublikaFoto: e-stock/I. DOBRIČIĆ
Foto: Ilustracija

SVI DETALJI NESREĆE

Na snimku u koji su novinari imal uvid, vidi se kako momak prelazi ulicu koja ima četiri trake. Jedan od vozača je usporio, verovatno da bi skrenuo levo, a momak je zatim prelazio ulicu iza njega.

U brzoj traci sa suprotne strane ulice jedan automobil se zaustavlja da propusti pešaka, ali u krajnjoj desnoj traci automobil većom brzinom naleće na nesrećnog mladića i odbacuje ga.

Neposredno pre udara, Bakan je potrčao videvši da mu preti opasnost, ali bilo je kasno - automobil ga je pokosio neposredno uz ivičnjak.

Nakon dva dana borbe za život, Bakan je preminuo

Iako je prema prvim informacijama lokanog portala bilo navedeno da se nesreća desila kod Železničke stanice, u MUP su za medije kazali da je Bakan oboren upravo na uglu Niške i Cara Dušana, 4. marta oko 17 sati. Tada je prijavljeno obaranje pešaka koji je zadobio teške povrede, ali je on potom preminuo u bolnici.

- Obavešteno je Treće osnovno javno tužilaštvo, a krivična prijava protiv vozača automobila podneta je redovnom postupku - kažu u MUP.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

SVEDOCI: VIKALI SMO MU "NEMOJ DA UMREŠ"

Kako je za medije kazao očevidac koji stanuje u blizini mesta nesreće, prizor je bio mučan.  Ernada je automobil pokosio pred brojnim svedocima, kolegama iz škole. Studenti su odmah potražili pomoć od profesora dok je mladić u teškom stanju ležao nasred ulice. Nezvanično, jedna od profesorki Više medicinske škole istrčala je kako bi mladiću pružila prvu pomoć.

- Bilo je dosta krvi, deca su vrištala: "Nemoj da umreš, molim te, nemoj da umreš" - ispričala je za medije  jedna žena u Cara Dušana.

DANAS SAHRANA

Ernad će danas biti sahranjen na groblju Gazilar u Novom Pazaru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading