Otimali pare, telefone, mobilne telefone, zlato... Uhapšeni novopazarski razbojnici

Autor: alo.rs, Republika

Hronika

07.03.2019

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru rasvetlili su trinaest krađa koje su izvršene na području ovog grada i uhapsili M. K. (47) i P. D. (32). Oni su osumnjičeni i za neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava, saopštila je novopazarska Policijska uprava.

Foto: Ilustracija

M.K. je uhapšen neposredno pošto je 6. marta provalio u jednu kuću gde je, uz pretnju pištoljem, od vlasnika zahtevao novac i druge vredne predmete. Tom prilikom je, kako se sumnja, vlasnika udario pištoljem po glavi i povredio ga.

- Do ove kuće M. K. se dovezao automobilom "fiat bravo", koji je, kako se sumnja, prethodno ukrao, navela je policija.

M. K. i P. D. sumnjiče se da su u noći između 5. i 6. marta, maskirani fantomkama, ušli u jednu kuću iz koje su ukrali 100 evra i mobilni telefon, a M. K. je iste noći, takođe maskiran fantomkom, nasilno otvorio prozor na prizemnoj kući sedamdesetogodišnje žene, ušao unutra i uz pretnju sekirom od nje tražio novac.

- Dvojica osumnjičenih terete se i da su od 26. februara do 6. marta na sličan način počinili više krivičnih dela krađa i teška krađa tako što su se ušunjavali ili provaljivali u kuće i krali novac, zlato, mobilne telefone, kožne jakne i druge vredne predmete, navela je policija.

 

 

Kako se navodi u saopštenju, policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija jednog od osumnjičenih pronašla alat koji su, kako se sumnja, koristili prilikom izvršenja ovih krivičnih dela, pištolj, fantomke, kao i deo ukradenih predmeta koji su vraćeni vlasnicima.

- Prilikom hapšenja, P. D. je pružao otpor i odgurnuo policijskog službenika, pa mu se na teret stavlja i napad na ovlašćeno službeno lice u vršenju službene dužnosti, navela je policija.

Osumnjičenima je, po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Pazaru, određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu, dodaje se u saopštenju Policijske uprave Novog Pazara.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading