Đura Advokat sklopio sporazum o priznanju krivice za prevaru golmana: Evo koliko je dobio!

Autor: M. Ž. L.

Hronika

05.03.2019

06:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Đurković zvani Đura Advokat, jedan od optuženih za prevaru golmana Partizana Vladimira Stojkovića, postigao je sporazum o priznanju krivice i osuđen je na 19 meseci zatvora i globu od milion dinara. Suđenje se nastavlja bivšem funkcioneru opštine Čukarica Urošu Jankoviću i fudbalskom menadžeru Miroslavu Stefanoviću.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Vladimir Stojković

- Ja sam dao novac Urošu Jankoviću u blizini zgrade u kojoj živim na Bežanijskoj kosi, po nalogu Vladimira Stojkovića - rekao je golmanov kum Nenad Nešković. Optuženi Janković nije osporio da je uzeo 14.000 evra od Stojkovića, ali je tvrdio da je po kovertu sa parama poslao svog mlađeg brata.

1 milion dinara moraće da plati Đurković

Sudija je naložila da se proveri da li je Uroš Janković, bivši visoki funkcioner DSS i zamenik predsednika opštine Čukarica, prijavio imovinsko stanje na početku i na kraju mandata, što može da znači da će biti naloženo oduzimanje njegove imovine. Janković je, prema navodima optužnice, naplaćivao 500 evra po aru da bi proverio u urbanističkom planu da li će mu vrednost biti povećana i da se sa poljoprivrednog zemljište prevede na građevinsko, što mu povećava cenu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading