Migranti zapomagali iz hladnjače, da ih policija nije našla svi bi pomrli

Autor:

Hronika

04.03.2019

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan nesmotreni pokušaj migranata da se u uključenoj hladnjači ilegalno prebace preko granice sprečen je 4. marta 2019. godine na izlaznoj strani graničnog prelaza Vatin, saopštila je Uprava carina Srbije.

RepublikaFoto: Uprava carina
Foto: Ilustracija

- Tom prilikom su carinici u uključenoj hladnjači grčkih registracija koja je, natovarena pomorandžama, putovala na relaciji Grčka – Mađarska pronašli 8 "slepih putnika", od kojih šestoricu državljana Avganistana i dvojicu iz Pakistana.

- Stigavši na red za kontrolu, vozač je carinskim službenicima prijavio da je čuo lupanje i glasove iz tovarnog dela, kao i to da je uočio oštećenu sajlu. Prema njegovim rečima, migrantima je najverovatnije neko pomogao da uđu u hladnjaču kada je pravio pauzu u Lapovu - piše u saopštenju.

Od početka marta zabeleženo još tri slučaja "slepih putnika" u prikolicama, od toga dva na Batrovcima i jedan na Horgošu.

Na tim prelazima carinicima je posao umnogome olakšao skener uređaj, registrujući migarnte pre nego što bi prikolica kamiona bila otvorena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Zoo

04.03.2019 20:42

Teraj OVU gamad terorističku muslimansku nazad u muslimanske države.

marsovac

04.05.2019 13:36

treba da se yamrznu cim se voze u hladnjaci