Investitor se izvukao sa uslovnom kaznom: Ovo su neverovatni detalji optužnice

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

04.03.2019

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uslovni zatvor i novcana kazna za nelegalnu gradnju.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Osumnjičeni za investiranje u gradnju zgrade bez građevinske dozvole u naselju Mirijevo P.B. (47) zaključio je sporazum sa Prvim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivičnog dela, na osnovu kojeg je osuđen na uslovni kaznu zatvora i novčanu kaznu. 

Na sajtu ovog tužilaštva objavljeno je da je P.B. bio uhapšen zbog sumnje da je kao jedan od investitora ulagao u izgradnju stambene zgrade koja se gradi bez građevinske dozvole u Aleksandra Bugarskog bb, gde je nakon izdavanja rešenja o obustavi radova nastavljena gradnja.

Nakon saslušanja, P.B. je priznao izvršenje krivičnog dela "građenje bez gradevinske dozvole" i zaključio sporazum sa tužilaštvom, dok se za drugim investitorom traga.

P.B. je na osnovu sporazuma uslovno osuđen na godinu i 11 meseci zatvora sa rokom provere od četiri godine i novčanu kaznu od 300.000 dinara.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Prvo osnovno tužilaštvo dalo je nalog policiji da preduzme sve operativne radnje iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdio identitet drugog investitora, nakon čega će protiv njega biti pokrenut krivični postupak, navodi se u informaciji tužilaštva.

Krajem prošle godine pojačano je procesuiranje krivičnih dela građanje bez građevinske dozvole, a dosadašnje kazne su mahom bile uslovni zatvor i novčane kazne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading