CFI analizirao izjavu svedoka: Biciklista nije video Zorana i Jelenu?

Autor:

Hronika

02.03.2019

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od svedoka tužilaštva je i biciklista Milan R., koji je navodno kobnog dana na nasipu video Jelenu i Zorana Marjanovića. Direktor CFI Nenad Šipka, koji je analizirao izjavu svedoka, smatra da je neshvatljivo da se taj iskaz ozbiljno uzima u razmatranje i na njemu eventualno pokušava da se održi ova, kako kaže, besmislena optužnica.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nenad Šipka

- Analizirajući izjavu Milana R., uočavamo da garderoba na ženi koju je svedok opisao ne odgovara garderobi koja je zatečena na telu Jelene Marjanović. Donji deo trenerke je svedok opisao kao svetlosivi, a zapravo je bio crn. Gornji deo trenerke je svedok opisao kao boje kajsije, a bio je svetloplavi. Takođe, Milan R. tvrdi da malu Janu nije video na nasipu, a sa sigurnošću ne može da kaže ni da su osobe koje je video Zoran i Jelena - kaže Šipka.

Na izjavu svedoka u optužnici se nadovezuje nalaz i mišljenje veštaka koji je analizirao snimke sigurnosnih kamera na kući Jahovića i na autobusu na liniji 104.

- Na osnovu analize snimaka, u optužnici se navodi da je svedok morao da vidi upravo Zorana i Jelenu, a ne navodi se nijedan materijalni dokaz za to. Odgovorno tvrdim da kamere na kući Jahovića i kamera na autobusu nemaju rezoluciju potrebnog kvaliteta da se može sa tog rastojanja nesumnjivo identifikovati lice osobe za koju bi se tvrdilo da je Jelena. U optužnici se i ne navodi da je na snimcima Jelena, već se povezuje vreme u koje je biciklista morao da bude u blizini mesta spomen-ploče na kojem je nađeno telo, a na osnovu vremena iz podataka baznih stanica o kretanju telefona Jelene Marjanović i uključivanja na mrežu telefona Zorana Marjanovića - dodaje Šipka.

On objašnjava i da je veštak koji je analizirao kretanje Jeleninog telefona naveo da se mobilni kretao dijagonalno prema mestu spomen-ploče, što se ne uklapa sa izjavom svedoka Milana R. da se pevačica "Granda" spuštala ka spomen-ploči krećući se sa boka iza Zorana.

Misterioznih 5,5 minuta

Nenad Šipka objašnjava da je optimalno vreme da Jelenin telefon pređe rastojanje od tačke na nasipu, do koje je najdalje došao, pa do spomen-ploče oko 70 sekundi.

- Toliko vremena bi najviše trebalo i Zoranu da se vrati od pozicije spomen-ploče do tačke s koje je Jelenin telefon krenuo ka spomen-ploči, a gde je Zoran svoj telefon uključio na mrežu. Znači, oko 140 sekundi. Preostaje vreme od oko 5,5 minuta da, po optužnici, Marjanović počupa kosu svoje supruge, ubode je u lakat, strgne trenerku s nje, izvrši udaranje u glavu, usmrti je, potopi u vodu da se telo ne vidi, očisti sve tragove krvi kojih je moralo biti na mestu zadavanja udaraca, očisti tragove krvi i blata sa svoje garderobe pre nego što je otrčao do pozicije gde je uključio telefon - priča Šipka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
sandra

02.03.2019 06:31

Ako je svedok proveren njegovo svedočenje je u suštini još jedan u nizu dokaza da je Zoran dao lažni iskaz i da su time dokazane i njegove namere da se omete razotkrivanje zlocina lažnim iskazima

Dusica Duda

13.03.2019 12:18

Svaka cast Nenadu Sipki ,vrlo inteligentan i pametan , samo napred do istine i pravde...

Dusica Duda

13.03.2019 12:24

Bravo Nenade , jedan jedini koji se hrabro bori za istinu i pravdu ove neduzne ubijene žene. .