Oglasilo se Ministarstvo za rad povodom smrti štićenice u Tutinu!

Autor:

Hronika

01.03.2019

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smrt štićenice Doma za mentalno nerazvijene osobe u Tutinu, D. S. koja se udavila hranom u toj ustanovi pokrenula je lavinu problema sa kojima se ova ustanova suočava, a povodom ovog trafičnoh ishoda oglasilo se i Ministarstvo za rad.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Foto: Ilustracija

- Do dobijanja nalaza inspekcijskog nadzora nije moguće dati bilo kakav zaključak. Trebalo bi uvek imati u vidu da nije neuobičajeno da osobe sa intelektualnim ili mentalnim teškoćama život okončaju sticajem nesrećnih okolnosti koje ne bi dovele do smrtnog ishoda kod zdravih osoba (disfagija, oslabljeni refleksi i muskulatura...).Posledice će snositi neko tek kada se utvrde okolnosti i postupanje zaposlenih zaduženih za zaštitu korisnika i ako se utvrde eventualne nepravilnosti, odnosno nezakonitosti donošenja naloga mera u skladu sa propisima - saopšteno je iz Ministarstva rada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading