(FOTO) Porodica, prijatelji i kolege se oprostili od Butulije: Vulin o njemu govorio sa suzama u očima

Autor: Republika

Hronika

26.02.2019

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijatelji i porodica ubijenog direktora Auto-moto savez Srbije Mirka Butulije okupili su se danas u Skupštini grada Beograda da odaju poslednju poštu na komemoracija povodom njegove tragične smrti.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Komemoracija Butuliji

Komemoraciji su prisustvovali članovi Butulijine porodice, njegovi prijatelji i kolege, a među njima i ministri Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Zorana Mihajlović i Branko Ružić, direktor policije Vladimir Rebić, bivši direktor AMSS Aleksandar Nikačević, kao i članovi moto kluba čiji je bio član...

Komemoracija je počela minutom ćutanja. Na komemoraciji je istaknuto da je Butulija bio čovek od umeća i autoriteta i da je uživao je "veliko poverenje i ugled kako u Srbiji, tako i u međunarodnim organizacijama čiji je AMSS član".

Bivši direktor AMSS Aleksandar Nikačević, koga je Butulija nasledio na čelu tog preduzeća, prisetio se njihove uspešne saradnje i prijateljstva.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Oprostili se od kolege

U AMSS je brzo napredovao, a onda sam ga 2014. zamolio da preuzme. Znao je da može. Pitao bi me: Profesore, (ponekad me je tako zvao) šta misliš? Ja bih mu uvek odgovorio da me je prevazišao. Taj njegov stisak ili zagrljaj kad mi kaže "brate moj", govorio je više od reči. Neverovatno je bio privržen porodici i bolelo ga je što nema više vremena za njih. Dan pred brutalni odlazak, rekao je da pati za trenutkom kad će moći da se smiri. Sa svojim neviđenim šarmom i intuicijom osvojio je predsednike saveza mnogih država... Druga njegova oblast bio je sport. Sa svojim prijateljima iz moto-kluba obilazio je manastire... - rekao je Nikačević.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vulin

Ministar odbrane Aleksadar Vulin, govorio je o Butuliji kroz suze:

- Niste mogli da ga ne primetite, ne zato što je bio ogroman i veliki, kao hercegovački kamen, već zato što je bio tih i umeo da sluša. Svoju porodicu voleo je više od svega. Pamtite to, anđeli, jednog dana kad bol malo utihne i znajte da vas je voleo više od svega. Pitao sam ga jednom otkud četvoro dece, rekao je da je to njegov dug, dvoje od njega i dvoje od (njegove supruge) Marijane... Bes, očaj zbog života koji je ostavio, a tako je mnogo obećavao. Jedinstven čovek koji je umeo da pobedi, a da onaj koji izgubi ostane njegov prijatelj... Držao je reč, bespogovorno i bezuslovno.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Na komemoraciji bio i Ivica Dačić

Vulin se prisetio i da je Butuliji obećao da će ga naučititi da lovi, a on njega da vozi motocikl. Nisu stigli da ispune obećanja.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Komemoracija Butuliji

- Nadam se da opraštaš tamo gde si... Kad dođe vreme da se sretnemo, na nama će biti da ti kažemo šta si propustio, šta smo učinili za tvoju porodicu da im olakšamo. Veliki, mislićemo stalno na tebe, čuvaj nas i mi ćemo tebe- rekao je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading