(FOTO) GODINAMA SE ZNALO DA TRAŽI MITO: Ovo je lekar koji je ucenjivao pacijentkinje da bi ih porađao sa epiduralom!

Autor: pozitivmedia.info

Hronika

25.02.2019

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anesteziolog niške Klinike za ginekologiju osuđen je pravosnažno na zatvorsku kaznu u trajanju od 2 godine i 4 meseca, kao i novčanu u iznosu od 400 hiljada dinara, nakon što je uhapšen zbog primanja i traženja mita da bi dao epidural pacijentkinjama.

RepublikaFoto: youtube.com/podatakplusrtv5
Dr Vladan Stanković

Ko je lekar koji je uhapšen zbog korupcije u KC Niš?

Dr Vladan Stanković, lekar koji je još 2013. godine uhapšen zbog sumnje na korupciju pod pretpostavkom da je uzimao vredne poklone i po 300 evra od 20ak pacijentkinja da bi im dao traženu anesteziju, nakon dugog sudskog postupka dobio je konačnu presudu. Direktor Kliničkog centra Niš, Zoran Radovanović, kaže da će i ispoštovati pravilo koje nalaže da se zaposlenom da otkaz po sili zakona ako je osuđen na više od 6 meseci zatvorske kazne, ali nakon što im sud presudu dostavi.

Optuženi lekar zaposlen je kao specijalista, anestiziolog i reanimatolog Centra za anesteziju KC u Nišu, a osim toga je i predstavnik Nišavske okružne organizacije i Osnovne organizacije Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

 

 

Govoreći na konferenciji za medije na temu "Kuda ide srpsko zdravstvo" Vladan je izjavio sledeće:

- Ako me dobro vidite, vidite prosečnog lekara prosečnih godina u Srbiji, znači čovek koji ima 55 godina, koji treba lagano da se sprema za penziju, u obraćanju pred protest Sindikata pre dve godine.

Za Stankovića je ponovljeno više puta da je zbog korupcije krivično gonjen, a prijavilo ga je 20 pacijentkinja rukovodstvu centra i policiji za otvoreno traženje novca da bi ih porađao pod epiduralnom anestezijom.

 

 

Pored toga što prima platu u Kliničkom centru Niša, on isto tako prima i honorar po ugovoru o delu, kao član Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, o čemu svedoče i javni dokumenti. Na priloženom se može zaključiti da on samo kao član Sindikata godišnje prima gotovo 300 hiljada dinara. Dakle, zarađuje kao anestiziolog, predsednik Sindikata i predstavnik Nišavskog okruga.

Foto: Printscreen/pozitivmedia.info
Foto: Printscreen/pozitivmedia.info

I naravno, do sada je zarađivao i na pacijentkinjama. Prilično velika lova, za prosečnog lekara prosečnih godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading