APELACIONI SUD UKINUO OSUĐUJUĆU PRESUDU LEKARU: Nema pravde za malu Anju!

Autor: D. SIMIĆ

Hronika

25.02.2019

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Činilo se da ima pravde za moju Anju, ali je očigledno nema, čak ni posle 12 godina. Ovako za Srpski telegraf priča Aleksandar Grahovac, otac male Anje (3), koja je 2007. preminula posle operacije katarakte usled oštećenja na mozgu izazvanim manjkom kiseonika.

RepublikaFoto: youtube.com/Jutarnji Program TV HAPPY
Aleksandar Grahovac

Devojčicu je tada operisao anesteziolog Stanoje Glišić, koji je, nakon cele decenije, novembra 2017. odlukom Višeg suda u Beogradu osuđen na tri godine zatvora zbog teškog dela protiv zdravlja ljudi kao odgovoran za njenu smrt. Ipak, pre tri dana, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je ovu presudu zbog, kako se navodi, nedostatka dokaza i jer su razlozi koji su dati nejasni i međusobno protivrečni.

- Pojedine činjenice od značaja za pravilno presuđenje neutvrđene su i nedovoljno razjašnjenje. Presuda je zasnovana na pogrešno i nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju, zbog čega se za sada ne mogu prihvatiti ni činjenični niti pravni zaključci prvostepenog suda. Ukidanje prvostepene presude u osuđujućem delu bilo je nužno - navodi Apelacioni sud.

RODITELJI: Osećamo se loše i nemoćno. Na kraju će biti da niko nije kriv

Ovu vest Anjini roditelji Ivana i Aleksandar Grahovac primili su teško. Kako navodi otac preminule devojčice, njihovu nadu da će pravda biti zadovoljena u startu je uzdrmalo to što je predmet dat Apelacionom sudu na razmatranje.

 

 

- Mnogo se osećamo loše, nemoćno... Nijedno od nas nije želelo nikome da se sveti ili napada, samo želimo da istina bude zadovoljena. Mislim da pravde na kraju neće biti jer će Apelacioni sud vraćati tu presudu opet i na kraju doneti odluku da niko nije kriv - kaže Grahovac.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Anja Grahovac

12 GODINA AGONIJE

- 21. maja 2007. Anji operisana katarakta

- 4. juna 2007. devojčica preminula

- 19. oktobra 2007. održano prvo veštačanje

- 17. septembra 2008. održano drugo veštačenje

- 1. oktobra 2008. održano novo veštačenje

- 2010. počelo suđenje

- 2013. u februaru održano još jedno veštačenje

- 27. novembra 2017. Viši sud osudio Stanoja Glišića na tri godine zatvora

- 22. februara 2019. Apelacioni sud poništio osuđujuću presudu Višeg suda

Podsetimo, Anja je operisana na klinici "Perfekta", koja je salu za operaciju iznajmila ordinaciji "Ilić". U ovom slučaju optuženi su i oftalmolog Božidar Ilić, vlasnik pomenute ordinacije, suvlasnik klinike "Perfekta" Dejan Milutinović i Milan Vasiljević, koji je bio optužen za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog dela. Sva trojica su zbog nedostatka dokaza oslobođena optužbi. D. Simić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading