(FOTO) On je ranjen u pucnjavi na Voždovcu

Autor: mediji, Republika

Hronika

22.02.2019

22:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener bokserske reprezentacije Srbije Mane Marčeta (38) ranjen je večeras oko 21 sat u Ulici Tome Rosandića kod broja 15 na Voždovcu. Nepoznati napadač ispalio je dva metka u leđa proslavljenom bokseru, koji je nakon ranjavanja je otpuzao do desetak metara udaljenog trotoara, gde je pronađen i prevezen na reanimaciju.

RepublikaFoto: facebook.com/Mane Marceta
Mane Marčeta

Prema trenutno raspoloživim informacijama, Marčeta je u Urgentnom centru i nije životno ugrožen.

Inače, Marčeta se rodio 1981.godine u Bajinoj Bašti u Srbiji. Prema rečima poznavaoca prilika u srpskom boksu od prvog dana bilo je jasno da je izuzetno nadaren i odvažan borac.

To je potvrdio time što mu je trebalo samo 6 meseci da postane kadetski prvak Jugoslavije u srednjoj kategoriji, a samo malo kasnije i vice šampion Evrope na prvenstvu koje se održavalo 1997. godine u Makedoniji.

U amaterskom ringu, Mane se takmičio za različite klubove i bio uspešan kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji. Boksujući za Partizan, Vojvodinu, Kraljevo, Radnik iz Bijeljine, Bosanski Brod, dva puta je bio pojedinačni prvak Srbije u super teškoj kategoriji, tri puta pojedinačni prvak BiH, i dva puta ekipni šampion BiH.

Odboksovao je oko 150 amaterskih mečeva.

Marčeta je trenutno jedan od trenera Bokserske reprezentacije Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading