Otkrivena velika prevara, privedeno 58 ljudi: Srbi potkradali Ruse na veliko!

Autor: Republika

Hronika

20.02.2019

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeno je pet osoba zbog sumnje da su uvozile voće iz Grčke, izrađivali za njega lažnu dokumentaciju i potom ga, kao proizvode srpskog porekla, prodavali na tržištu Ruske Federacije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Poreskom upravom i Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zbogn sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, pranje novca i poreska utaja uhapsila odgovorno lice preduzeća "Coja Promet" A. C. (1956) i zastupnika tog preduzeća A. C. (1983), odgovorna lica preduzeća "Citrum AKZ" N. C. (1982) i Z. C. (1957), kao i odgovorno lice firme "D&B Trans" B. K. (1977).

Zbog sumnje da su počinili krivično delo pranje novca, time što su pomogli u sačinjavanju lažne dokumentacije, nadležnom tužilaštvu privedena su i 54 poljoprivredna proizvođača sa teritorije Beograda, Kragujevca, Smedereva, Smederevske Palanke, Topole…

Krivična prijava je podneta i protiv privrednog društva "Coja Promet".

Sumnja se da su dvojica uhapšenih iz preduzeća "Coja Promet" tokom 2017. i 2018. godine, preko tri privredna društva iz Beograda, Aleksinca i Preševa organizovali uvoz breskvi i nektarina iz Grčke i za to voće, preko poljoprivrednih dobavljača, sačinjavali lažnu dokumentaciju o navodnom otkupu, kako bi  ga prikazali kao domaće. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sumnja se da su potom breskve i nektarine, preko preduzeća "Coja Promet", izvožene u Rusku Federaciju, suprotno sporazumu o slobodnoj trgovini između dve zemlje i Uredbi o evidenciji izvoznika voća i povrća u Rusku Federaciju. 

Na taj način, kako se sumnja, privrednom društvu "Coja promet" pribavljena je  protivpravna imovinska korist od oko 105 miliona dinara. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading