KONAČNO PROGOVORILA: Devojka ubijenog navijača nije smela da priča, ali je sada iznela sve detalje od kobne večeri

Autor: telegraf.rs

Hronika

19.02.2019

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na suđenju za ubistvo vođe navijača Crvene Zvezde, Velibora Dunjića, koje je održano danas u Višem sudu u Beogradu, svedočila je i njegova devojka Nina Šobota. Stravične detalje iz kobne noći 2014. godine, ispred splava "Džimis" Šobota je prvi put iznela, jer je kako je rekla, dugo posle događaja bila u strahu i nije smela mnogo toga da kaže.

RepublikaFoto: ST/T. MILOVANOVIĆ
Nina Šobota ispred suda

- Prećutala sam, preskočila sam neke detalje. Kada sam izašla iz bolnice, dobijala sam preteće poruke i pisma. Kako mi ni policija ni tužilaštvo nisu dodelili zaštitu, na neko vreme sam pobegla u inostranstvo, ja i danas imam obezbeđenje - započela je svoje svedočenje Nina Šobota.

Potom se Šobota osvrnula na tragično veče, u kom je i sama mogla da bude ubijena.

- Te kobne večeri, Velibor i ja smo bili u nekom društvu, usledila je svađa između mene i njega. Bio je agresivan i ljut, toliko da sam ja završila na privatnoj klinici sa povredom noge. Posle pregleda sam mu rekla da me vozi kući, ali je on na Brankovom mostu naglo skrenuo ka splavu, rekao mi je da hoće da popije još jedno piće - nastavila je Šobota.

Ona dodaje da se potom ubijeni Velibor parkirao ispred splava i kroz prozor pitao taksistu ko drži obezbeđenje na splavu "Džimis". Nije znala koje su mu bile namere, ali bio je pijan. Nekoliko trenutaka nakon što je taksista otišao, prema Nininim rečima, Velibor se sagnuo i izvadio pištolj ispod sedišta auta.

Foto: Starsport
Velibor Dunjić

- Uhvatila me je panika, a on je naslonio pištolj na ruku koja je bila na volanu uperivši ga ka splavu. Nekoliko sekundi kasnije videla sam kako nam prilazi mladić sa kapuljačom preko glave. Sledeće čega se sećam je smrad baruta, čula sam pucnje i cela kabina je bila u dimu. Sećam se i da je naš auto krenuo ka doku - izjavila je u sudu Nina Šobota.

Na nju je takođe kasnije pucano, bila je teško ranjena.

- Dobro znam ko je ubica, viđala sam ga i ranije po kafićima, prepoznala sam ga na slici u policiji, rekli su mi da se zove Vladimir Đurović. Vuka Musića nisam videla te večeri na splavu, a prvi put sam ga ovde videla u sudnici - rekla je Šobota pred sudijama. Ona je iskreno priznala da je Velibor uvek bio naoružan.

Foto: ST/T. MILOVANOVIĆ

VUK MUSIĆ TVRDI DA JE NEVIN

Da podsetimo, na današnjem suđenju optuženi Vuk Musić, ponovo je pokušao da dokaže da je došlo do zamene identiteta, odnosno, da nedužan leži u zatvoru, jer je kako tvrdi zamenjen sa Vukom Vukićem, licem koje se tereti da je skinulo risiver iz kancelarije splava i tako isključilo kamere koje su, kako se pretpostavlja, snimile ubistvo.

Na pitanja Musića, pitanja sudije i zamenika javnog tužioca odgovarao je Miloš Milosavljević, kome se na teret stavlja da je saučesnik u ubistvu. Milosavljević je u trenutku ubistva Dunjića bio jedan od suvlasnika splava Džimis.

- Da li sam ja bio deo tog obezbeđenja i društva, da li si me video to veče u kancelariji splava u kojoj je bio risiver za kamere? - pitao je optuženi Musić Milosavljevića

- Ja sam tebe prvi put video u sudnici, a to veče kada se dogodilo ubistvo, u kancelariji je, čini mi se, bilo drugo lice. Krupnije od tebe, nabildovanije i sa istetoviranim rukama. Niko me do sad, od početka postupka, nije pitao da opišem to lice, ali mogu da kažem da mislim da to nisi bio ti. Meni je ovde prisutni tužilac pre mog prvog saslušanja 2015. godine sugerisao na ime Vuk Musić - istakao je Milosavljević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading