Mali Pavle izgoreo babi pred očima: Detalji stravične tragedije u selu Ljukovo

Autor: NATALIJA REMENJAK

Hronika

19.02.2019

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pavle, dušo moja, kako ću bez tebe? Bolje da sam ja umro, ja sam star - jaukao je neutešni deda Pavla Bataka (9), koji je poginuo u požaru u seniku porodične kuće u mestu Ljukovo kod Inđije.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Pavle Batak 

Tragedija se dogodila u ponedeljak oko 12 sati, dok se nesrećni dečak igrao sa dva mlađa brata od pet i sedam godina i jednim drugom (7).

Oni su sa sobom poneli šibice ili upaljač, pa zapalili balu, nakon čega je buknuo požar. Pavle je nastradao pred očima baba-tetke Mire, koja je bezuspešno pokušavala da ga spase.

Pružala ruke

- Baba je čuvala decu kad su iznenada u kuću utrčala trojica dečaka i rekla joj da je Pavle zarobljen u seniku. Ona je odmah izletela i otišla po merdevine. Pokušavala je da se popne, dok je mali Pavle zapomagao: "Baba, pomozi mi, molim te, gorim! Gore mi noge." Bezuspešno mu je pružala ruke jer od plamena nije mogla da mu priđe. Gledala je kako joj unuk umire. Velika tragedija - priča potresena komšinica.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Deda: Pavle, dušo moja, kako ću bez tebe? Bolje da sam ja umro, ja sam star

Mnogobrojna rodbina, prijatelji i komšije okupili su se juče kako bi Pavlovim roditeljima ocu Vasi i majci Marijani Batak izjavili saučešće. Kad je mali kovčeg s telom nastradalog dečaka dovezen u dvorište, selom su odzvanjali jauci Pavlovih najmilijih.

Majka i otac skamenjeni od bola i tuge nemo su stajali, dok su im se suze slivale niz lice.

Prodavačica: Viđala sam ga svaki dan

Prodavačica iz obližnje prodavnice u šoku je zbog tragedije koja je zadesila porodicu Batak. Ona kaže da su Pavlovi roditelji skromni ljudi i da je reč o veoma dobroj porodici.

- Pavla sam viđala svakog dana, kupovao je kod mene u prodavnici. Prosto ne mogu da verujem šta se dogodilo, u šoku sam - priča prodavačica.

- Pajo sine, zašto si nas napustio! Vrati nam se. Čedo naše, ne odlazi, ne ostavljaj nas - zapomagali su rođaci.

U jednom trenutku pozlilo je Pavlovim roditeljima, koji su van sebe, a Hitna pomoć intervenisala je i zbog mališanovih dede i baba-tetke Mire.

Neutešni drugovi

Neutešni su i Pavlovi drugari koji o njemu imaju samo reči hvale.

Baba doživela još jednu nesreću

Baba tetka Mira naočigled koje je Pavle poginuo, pre devet godina doživela je još jednu tragediju.

- Miri je umro sin, a sahranila ga je 1. septembra. Sledećeg dana rodio se mali Pavle. Eto, ni njega više nema. Velika tragedija - priča komšinica.

- Igrao je folklor i trenirao karate. Bio je omiljeni u školi, uvek veseo i nasmejan. Njegov tata Vasa je vozač, a bavi se i sečom drva, dok mu se majka pre tri meseca zaposlila u fabrici u Staroj Pazovi. Pavle je uvek pomagao ocu, a nama je bio mnogo dobar drug. Nikada ga nećemo zaboraviti - kroz suze priča drug nastradalog mališana.

Pavle Batak danas će biti sahranjen na seoskom groblju.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading