(FOTO, VIDEO) Jeziva pozadina požara na Banovom brdu! Ovo je mafijaš kome su digli džip u vazduh

Autor:

Hronika

18.02.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džip BMW X5 novopazarskih tablica izgoreo je u podmetnutom požaru na Banovom brdu u Beogradu. Automobil je u vlasništvu Olgice Kadrić Brzaković, supruge Faruka Kadrića (50), koji je osuđivan zbog različitih krivičnih dela.

Foto: youtube.com/ Pink.rs
Piromani u trenutku kada su zapalili automobil

Vatra je buknula u noći između subote i nedelje oko 2.30, a u požaru su oštećena još tri vozila, dok povređenih, na sreću, nije bilo.

Saučesnik u kolima

Napad na Kadrićev džip snimile su sigurnosne kamere, a na video-zapisu vide se dva maskirana piromana koja su podmetnula požar.

Foto: MUP
Faruk Kadrić

- Jedan napadač prišao je vozilu i kamenom razbio staklo na vozačevim vratima. Potom su zapaljivom tečnošću, najverovatnije benzinom, polili sedište i spoljašnost automobila, a onda upalili vatru i pobegli. Pretpostavlja se da ih je nedaleko od lica mesta u automobilu čekao saučesnik - priča izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Napad snimile sigurnosne kamere, piromane u automobilu čekao saučesnik

 

Kako dodaje, motiv napada zasad nije utvrđen.

- Proverava se da li su se Kadrići eventualno nekome zamerili, kao i da li im je neko pretio. Sumnja se da je reč o opomeni, a istraga je u toku - kaže naš sagovornik.

Faruk Kadrić zvani Fare postao je poznat široj javnosti 2006. posle hapšenja zbog sumnje da je organizovao mrežu švercera narkotika, ali i tekstila i tehničke robe. On je tad bio priveden u okviru velike policijske akcije protiv "carinske mafije".

Čule su se eksplozije

Komšije s Banovog brda uznemirene su zbog požara.

- Nisam čula nikakvo razbijanje stakla, probudile su me vatrogasne sirene. Kad sam izašla u dvorište, videla sam ogroman plamen, visok deset metara! Onda sam pobegla nazad u kuću, ne znam kako se požar nije proširio. Čule su se i neke eksplozije - priča potresena komšinica.

Kadrić je kao jemstvo ponudio kuću na Banovom brdu, vrednosti oko 150.000 evra, kako bi se branio sa slobode.

Pao po poternici

Međutim, on je ponovo uhapšen 2010. po poternici srpske policije nakon što je s falsifikovanim dokumentima iz Albanije pokušao da uđe u Crnu Goru. Za njim se tragalo još od 2009. zbog sumnje da je organizovao grupu koja se bavila dilovanjem heroina. Tad je u njegovoj kući zaplenjeno 985 grama heroina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading