Potresna priča oca pregaženog rukometaša: Ja dete više nemam, a njemu neka Bog sudi!

Autor: blic.rs

Hronika

15.02.2019

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Svi smo zanemeli. Taksista je bio kod mene u kući da mi izjavi saučešće. Ispričao mi je da je taksirao do Stapara te večeri i da mog Gojka nije bilo na putu kada je išao tamo, već da ga je 15-ak minuta kasnije zatekao mrtvog pri povratku i da je stao i pozvao policiju.

RepublikaFoto: ST/J. MILJUŠ
Gojko Grozdanić je imao samo 20 godina

Ovim rečima počinje svoju ispovest Mile, otac Gojka Grozdanića, zbog čije smrti je uhapšen taksista M. V. (46) za koga se sumnja da ga je svojim vozilom usmrtio i pobegao sa lica mesta, pa onda policiji prijavio da ga je slučajno pronašao u likvi krvi kraj puta.

Inače, otac tvrdi da nikada ranije nije razgovarao sa privedenim taksistom dok nije došao kod njega u kuću da mu izjavi saučešće.

- Poznavao sam ga površno, iz sela, ali tada smo prvi put razgovarali - kaže on i dodaje:

- Šta se zapravo desilo saznao sam tek posle sahrane... Ja deteta više nemam, a njemu neka Bog sudi i neka bude sve po pravdi i zakonu.

Kako neutešni otac dodaje, ne razume zašto nakon nesreće nije stao da proba da pomogne njegovom sinu.

- Mislim da je napravio veliku glupost. Trebalo je da ostane i da proba da pomogne mome Gojku i da mu pruži pomoć, a ne da pobegne i ostavi ga tako bespomoćnog. Ja znam da je to saobraćaj, da je bila noć i magla i da je svakom moglo da se desi, ali me najviše boli što je pobegao i nije probao da pomogne mom Gojku – priča skrhani otac.

RepublikaFoto: ST/J. MILJUŠ
Mile Grozdanić

I meštani Prigrevice šokirani su vešću da je taksista M. V. ostavio Gojka da umre na putu i da mu nije pobegao.

- Bio je to šok za šokom. Prvo vest da nam je Gojko poginuo, a potom vest da ga je pregazio M. V. i ostavio ga da umre. Stvarno ne znam šta mu bi da to učini. Trebao je ostati i pomoći detetu. Pa i on sam ima decu. Kako mu nije bilo žao – pita se meštanin Prigrevice koji je želeo da ostane anoniman.

Istini za volju, kako kaže, za M. V. niko u selu ne može reći ništa loše i da je on do sada bio jedan običan porodični čovek koji je radio dva posla.

- Koliko znam, on je redovno zaposlen u jednoj firmi, a taksiranje mu je bilo dodatna delatnost kako bi zaradio koji dinar jer i on ima porodicu. On je skroz neupadljiv, miran i nikada niko sa njim nije imao problema i to je još jedan od razloga zašto smo šokirani njegovim postupkom. Videćemo sada šta će reći istraga, a ako je to zaista tako kao što pričaju, on treba da bude propisno kažnjen – smatra sagovornik.

Kako prenose mediji, Osnovnom sudu u Somboru, postupajući sudija odredio je pritvor M. V. u trajanju do 30 dana po predlogu višeg javnog tužioca zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i mogućeg uticaja na svedoke.

M. V. se tereti da je počinio krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Kako saznajemo, protiv M. V. biće vođen objedinjen postupak zbog navedenih krivičnih dela jer je reč o istom slučaju.

Za pomenuta krivična dela zakonom je propisana kazna od dve do 12 godina zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading