Plaćenik iz Niša imao dve nepristojne ponude: Kožar mu nudio 100.000 evra i stan, Šaranović kartu za bus u jednom pravcu!

Autor:

Hronika

15.02.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kontrola optužnice protiv Alana Kožara iz Bara, koji je u bekstvu, i Milana Dinića iz Niša, koji se nalazi u Istražnom zatvoru, zakazana je za ponedeljak, a Baranin se, osim stvaranja kriminalne organizacije, sumnjiči i da je sa umišljajem podstrekivao Dinića da ubije Slobodana Šaranovića. Iako se spekuliše da je ubistvo Šaranovića zapravo naručio Luka Bojović iz zatvora u Španiji, Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori nema spisak imena ostalih članova navodne organizacije već se tretiraju kao NN osobe.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Negirao krivicu

Prema sumnjama istražitelja, Dinić je obaveštavao Kožara o kretanju pokojnog Slobodana Šaranovića, pa je upravo on preuzeo pištolj kojim je trebalo da ga likvidira. Dinić je, kako se sumnja, pratio Šaranovića, da bi u jednom trenutku odustao od plana i 24. decembra 2016. godine mu sve ispričao. Kako prenosi podgorički portal Fosmedija, Kožar je navodno Diniću obećao 100.000 evra u slučaju da bude otkriven, a trebalo je da dobije i stan u Beogradu.

Sa druge strane, prema pisanju ovog portala, Dinić je pred tužiteljkom tvrdio da Kožara nikada nije video i da ga ne poznaje, dok je kazao da je Šaranovića poznavao i da je bio angažovan da mu čuva automobil. Naveo je i da mu je majka jednog dana pronašla pištolj i tražila od njega da prestane sa poslom. Ipak, Šaranović nije tako lako prihvatao otkaz.

On je, kako se sumnja, Dinića naterao da napusti Crnu Goru i da se nikad više ne vrati, pa mu je čak i kupio autobusku kartu!

Kod Šaranovića našli skicu Kožareve kuće

Supruga Šaranovića je pronašla i dva papira na kojima su bila pitanja i odgovori, piše Fosmedija. Pitanja su napisana rukopisom koji pripada Šaranoviću, dok joj rukopis sa odgovora nije bio poznat. Uvidom u dokumentaciju i izveštajem iz grafološkog veštačenja utvrđeno je ko je ženska osoba koja je imala komunikaciju sa Šaranovićem i koja mu je čak i nacrtala skicu gde se nalazi kuća Alana Kožara.

Iako se spekuliše da je ubistvo naručio Luka Bojović, druge članove krimi-grupe tužilaštvo tretira kao NN osobe

Ispovedao se ženi

Iskaz tužiocu je dala i supruga pokojnog Šaranovića Gordana, koja je ispričala da joj je suprug rekao da mu je jednog dana ispred zgrade u Budvi u kojoj stanuje, jedan momak rekao da ima nalog da ga likvidira, ali da to neće uraditi, odnosno da to ne može da uradi. Šaranović od njega uzeo kriptovani telefon i pištolj kojim je trebalo da bude izvršena likvidacija i sve predao Centru za bezbednost Budva. Šaranović je navodno znao da je momak dobio nalog od Kožara, a supruzi je rekao i da se u nekoliko navrata sreo sa jednom ženom koja je majka tog momka.

RepublikaFoto: Public
Luka Bojović

Ubijen zbog krvne osvete

Šaranović je likvidiran 2016. godine u Budvi, kada su egzekutori ispalili više metaka iz vozila u pokretu. Od samog početka sumnja se da je motiv krvna osveta za smrt Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića. Naime, Šaranović se sumnjičio da je naručio ubistvo brata Luke Bojovića u znak odmazde za ubistvo svog brata Branislava Šaranovića, koji je izrešetan 2009. na Dedinju u Beogradu ispred kućnog praga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading