Bivši urednik TV Bor pištoljem pretio direktoru!

Autor: novosti.rs

Hronika

11.02.2019

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog sumnje da je pištoljem u jednom lokalu pretio Vladanu Novoviću, direktoru privatizovane TV Bor i odborniku SNS u lokalnom parlamentu, policija je u nedelju uveče lišila slobode Zorana Maksića, nekadašnjeg glavnog i odgovornog urednika u tom mediju.

RepublikaFoto: youtube.com/Radio televizija Bor ("Štampa, radio i film" d.o.o.)

U borskoj policiji nam je potvrđeno da je njihova patrola postupila po dojavi, te da je u lokalu zatekla Maksića sa pištoljem. Bivšem glavom i odgovornom uredniku TV Bor će, kako je najavljeno, biti podneta prijava zbog nedozvoljene proizvodnje, držanje, nošenja i prometa oružja, a on je sproveden u Okružni zatvor u Zaječaru.

Kako je izvestila TV Bor, Maksić, koji je uz otpremninu napustio preduzeće, se u lokalu sporečkao sa Novovićem, između ostalog, kako javlja ova medijska kuća, "zbog načina na koji izveštavaju od protestu 1 od 5 miliona".

Kako javlja TV Bor, Novović je ispričao da ga je psovao i vređao, te da je, pošto on nije reagovao, otišao po pištolj i stavio ga na sto. Nakon toga, policijska patrola je stigla na lice mesta i privela bivšeg glavnog i odgovornog urednika TV Bor.

-Moj klijent je u potpunosti negirao sve ono za šta ga Novović tereti – kazao nam je Nebojša Gramić, advokat Zorana Maksića. – Moj branjenik je, takođe, negirao i da je pretio direktoru TV Bor. Po njegovim rečima, on je sedeo sa svojim društvom, a Novović sa svojim prijateljima, kada je ušla policija i lišila ga slobode.

Advokat Gramić kaže da Makić ima dozvolu za držanje oružja, ali ne i za nošenje, što je i priznao na saslušanju.

-Ne mogu da razumem da se donosi odluka o zadržavanju Maksića, uz obrazloženje da bi mogao da utiče na svedoke, kada je on već priznao da je nosio oružje – istakao je Gramić.

Televizija Bor je privatizovana pre nekoliko godina i to tako što su, nakon neuspele prodaje, podeljene akcije te medijske kuće radnicima koji su na deonice imali pravo. Navodno, u međuvremenu je većinski vlasnik te medijske kuće postao upravo Novović, čija je supruga sada glavni i odgovorni urednik tog medija.

Maksić je, inače, 2006. godine bio osumnjičen za šverc 3,5 kilograma kokaina iz Kolumbije u Srbiju, ali je, nakon sudskog procesa, pravosnažno oslobođen svih optužbi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading