Maloletnici iz Aleksinca maltretirali staricu: Pretili da će je zaklati ako im ne da novac

Autor: Informer, Republika

Hronika

11.02.2019

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brzom intervencijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Aleksincu, u roku od nekoliko sati rasvetljena su krivična dela razbojništvo i dve teške krađa u pokušaju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Uhapšena su dvojica maloletnika - 16.godišnjak iz okoline Aleksinca i 17.godišnjak iz Aleksinca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili ova krivična dela, saopstilas je danas PU Niš.

Sumnja se da su oni, u noći između 9. i 10. februara posle ponoći, preskočili ogradu, ušli u dvorište i obili balkonska vrata porodične kuće 87.godišnje žene i uz upotrebu fizičke sile i pretnju da će je ubiti ukrali mobilni telefon, četiri televizora, razni nakit, dve kutije sa alatom i dve bušilice. 

Nesrećnu ženu deca razbojnici zatekli su na spavanju i nemilosrno nasrnuli na nju.

Udarali su je u glavu, šutirali i pretili da će je zaklati zahtevajući da im preda novac. Bespomoćna starica je zapomagala, ubeđivala da nema para, ali su oni nastavljali da je tuku. Zatim su pokupili sve što im se učinilo vredno i pobegli – kažu sagovornici iz istrage.

Maloletnici se nisu zadovoljili plenom pa su iste noći obili još dve kuće u Aleksincu.

- Obili su pomoćni objekat a zatim pokušali da uđu u kuću kroz prozor spavaće sobe. Međutim, vlasnica ih je primetila, upalila je svetlo pa su pobegli. Odmah su produžili dalje, pa su pokušali da obiju balkonska vrata na drugoj kući, ali su i tamo ostali praznih ruku jer ih je primetio vlasnik – saznajemo od naših izvora.

Procenjuje se da je vrednost ukradenih stvari oko 240.000 dinara.

Iste noći oni su, kako se sumnja, ušli u još dva dvorišta porodičnih kuća u Aleksincu, obili pomoćni objekat i prozor spavaće sobe na jednoj i pokušali da obiju balkonska vrata druge kuće. Iz ovih kuća ništa nije ukradeno.

Policija je kod 16.godišnjaka pronašla ukradeni mobilni telefon, a potom su nađeni i vlasnici vraćeni i ostali ukradeni predmeti. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni tužiocu za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading