Ovo je policajac iz Niša koji je preminuo od gripa

Autor: Republika

Hronika

11.02.2019

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policajac iz Niša, Bojan Mitrović (43) preminuo je u noći između subote i nedelje od posledica infekcije virusom gripa AH1N1 na Infektivnoj klinici u Nišu.

RepublikaFoto: youtube.com/printskrin
Policajac Bojan Mitrović preminuo od gripa

Prema informacijama do kojih su novinari došli, jer se niko iz niškog kliničkog centra nije javljao na pozive, Bojan je primljen na kliniku u vrlo teškom stanju, a kod njega je uzorkovanjem krvi utvrđeno prisustvo virusa AH1N1. Prema nezvaničnim informacijama, on nije bolovao ni od jedne hronične bolesti na koju je, eventualno, mogao da utiče virus gripa.

Ovo je šesta žrtva virusa u Nišu u poslednjih desetak dana. Reč je o pripadniku Policijske uprave MUP Srbije Bojanu Mitrović, rođenom 1976. godine, koji je pre desetak dana primljen u ustanovu u veoma teškom stanju i sa ugroženim radom organa za disanje. I pored svih preduzetih mera da mu se život spase, u subotu po podne i uveče nastale su komplikacije koje su rezultirale fatalnim ishodom.

Preminuli Bojan Mitrović radio je u Policijskoj stanici Medijana i bio je jedan od omiljenih školskih policajaca u gradu. Tokom poplava u Obrenovcu 2014. godine bio je u prvim borbenim redovima, danonoćno dežurajući i spasavajući ljude koje je zadesila strašna nezgoda. Samo reči hvale čuju se i od Bojanovih kolega, koji ne mogu da veruju da je, kako kažu, “tako jakog i zdravog čoveka savladao naizgled običan grip”. Bojan je iza sebe ostavio suprugu i dve ćerke.

Na Infektivnoj klinici, gde se situacija stalno menja, na lečenju je bilo 38 pacijenata sa juga Srbije, jer se svi najteže oboleli šalju u ovu ustanovu. Od toga je 11 pacijenata u veoma teškom i kritičnom stanju, i svi su priključeni na aparate za veštačko disanje.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading