MANIJAK IZ SUBOTICE BRANI SE SA SLOBODE: Pušten iz pritvora posle samo nedelju dana iako ga terete za obljubu maloletnice!

Autor: Republika

Hronika

07.02.2019

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Subotičanin osumnjičen da je obljubio nemoćno lice, pritvoren je 1. februara na mesec dana. Posle nedelju dana pušten je da se brani sa slobode, ali nije oslobođen optužbi!

Subotičanin D.T (31) osumnjičen za obljubu nemoćnog maloletnog lica, dobio je pritvor od 30 dana, 1. februara, a posle nedelju dana pušten je da se brani sa slobode!

Viši sud u Subotici saopštio je prethodne sedmice da je Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Subotici 1. februara doneo rešenje o određivanju pritvora protiv okrivljenog D.T  iz Subotice.

"Pritvor je određen zbog opasnosti od uticaja na svedoke. Prethodno je protiv istog lica naređeno sprovođenje istrage, zbog sumnje da je izvršio krivično delo obljuba nad nemoćnim licem. Za to krivično delo je zaprećena kazna zatvora od 5 do 15 godina, bez mogućnosti ublažavanja ispod ovog minimuma", saopštio je prethodne sedmice portparol Višeg suda Maravić.

Međutim, zbog okolnosti da su saslušani svi svedoci, osumnjičeni za obljubu devojke je pušten da se brani sa slobode, potvrđeno je iz Višeg suda.

Foto: pixabay.com
Ilustracija

- Pritvor je ukinut, jer su svi svedoci saslušani, ali postupak za krivično delo se nastavlja prema osumnjičenom. Razlog njegovog pritvora je bio mogući uticaj na svedoke. Optužbe ostaju, ali se osumnjičeni sada brani sa slobode - kažu u Višem sudu u Subotici.

Osumnjičeni je 31. januara, u jutarnjim satima, navodno obljubio nemoćnu devojku (17) u stanu, u centru Grada, a nakon što je žrtva prijavila policiji nasilje, osumnjičeni D. T. je ubrzo pronađen i priveden, što je potvrdila i policija.

Žurka je organizovana u jednom stanu u Subotici, učesnici su konzumirali dosta alkohola do jutarnjih sati narednog dana. Više osoba je bilo u stanu, a posle pijanke, dvoje je napustilo prostoriju, u kojoj je ostao muškarac D.T. i maloletna devojka.

Foto: pixabay.com

Osumnjičeni D.T. navodno radi u Sloveniji, a u Subotici ima suprugu i decu. Priča se da ima nesuglasica sa suprugom, da je on na žurci insistirao da njegova žena napusti stan kao i još jedna nepoznata muška osoba. Maloletna devojka je došla na žurku sa poznanicom, neki tvrde i rođakom žene osumnjičenog, ali nije sa njom napustila žurku, nego je ostala.

- Oko četiri ujutro osumnjičeni i maloletna devojka su sami ostali u stanu, a novi detalji posle saslušanja svedoka, o kojima se nezvanično govori su, da je i supruga sa devojkom navodno otišla u policiju da prijavi muža za obljubu, kada ih je same zatekla u stanu nakon žurke. Priča se sad svašta - tvrde neki poznanici aktera žurke.

Za krivično delo obljuba nad nemoćnim licem, zaprećena kazna zatvora je od 5 do 15 godina, bez mogućnosti ublažavanja ispod tog minimuma, potvrđeno je za beogradske medije iz Višeg suda u Subotici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading