Besni rat crnogorskih klanova: "Škaljarac" pucao na pripadnike "kavača"

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

07.02.2019

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podgoričanin Milić Minja Šaković, koji važi sa visokokotiranog člana "škaljarskog" klana uhapšen je u četvrtak oko 14 časova u Podgorici. Šaković se sumnjiči da je 27. marta 2016. godine u Kotoru pokušao da ubije Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Krivičnom prijavom obuhvaćene i navodne vođe "škaljarskog" klana, Igor Dedović i Jovan Vukotić, koji se sumnjiče da su sa Šakovićem pokušali ubiti dva člana "kavačkog" kriminalnog klana.

- Naime, na jednom parking prostoru u naselju Rakite u Kotoru, navedenog datuma, osumnjičeni su presekli svojim vozilom put oštećenim licima koja su se takođe kretala vozilom, kojom prilikom je J. V. iz vatrenog oružja u pravcu M.R. ispalio veći broj projektila. V. S. i M. R. su uspeli da izađu iz vozila i da se udalje u pravcu obližnje pekare, kojom prilikom su M. Š. i I. D. u njihovom pravcu, svaki iz zasebnog oružja, ispalili više projektila, dok je istovremeno i J.V. pucao u pravcu oštećenih - saopšteno je iz policije.

Tom prilikom, dodaje se, osumnjičeni su se vratili u svoje vozilo i udaljili se u nepoznatom pravcu.

 

 

Stupar je tom prilikom zadobio teške telesne povrede opasne po život, dok je Radonjić ostao nepovređen.

- Nakon izvršenog uviđaja na licu mesta i izuzetih predmeta i tragova, koji su bili predmet veštačenja, službenici Sektora kriminalističke policije i OB Kotor preduzeli su veći broj aktivnosti u koordinaciji sa Viši državnim tužilaštvom u Podgorici. Osumnjičeni M. Š, J. V. i I. D. su pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe - kaže se u saopštenju i pojašnjava: 

- Na osnovu svih prikupljenih personalnih i materijalnih dokaza, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgrici, u četvrtak je M. Š. lišen slobode, dok su krivičnom prijavom obuhvaćeni J. V. i I. D. zbog postojanja onovane sumnje da su kao saizvršioci izvršili teško ubistvo u pokušaju na štetu V. S. i M. R - zaključuje se.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading