UHAPŠENO TROJE U LESKOVCU ZBOG KORUPCIJE: Kod organizatora policija pronašla sve vrste deviza!

Autor: Republika

Hronika

07.02.2019

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu i Bezbednosno- informativnom agencijom uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su izvršile više koruptivnih krivičnih dela.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Uhapšeni su odgovorno lice Opšte bolnice u Leskovcu N.D. (54) zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, ovlašćeno lice preduzeća "Transly" D.S. (44) zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem podstrekavanjem i zaposlena u Opštoj bolnici u Leskovcu M.M. (56) zbog  sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja. 

Sumnja se da je  D.S. podstrekavao N.D. da izmeni konkursnu dokumentaciju u javnoj nabavci za usluge održavanja higijene u Opštoj bolnici u Leskovacu, kako bi firme "Transly" i "Respekt legal" iz Beograda ispunile uslove predviđene javnom nabavkom, a zatim i dobile ovaj posao.

N.D. se sumnjiči da je koristeći svoj službeni položaj posredovao da M.M. kao član komisije za javnu nabavku u ovoj bolnici, bez prethodnog pisanog zahteva ponuđača, izmeni konkursnu dokumentaciju kako bi "Transly" i "Respekt legal" stavila u povlašćeni položaj u odnosu na druge ponuđače za usluge održavanja higijene.

Pretresom kuće osumnjičenog N.D. pronađeno je i oduzeto 22.200 evra, 3.500 švajcarskih franaka i 400 američkih dolara

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading