Ukinuta optužnica protiv baba Coke za ubistvo investitora!

Autor: Republika

Hronika

06.02.2019

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu ukinuo je optužnicu i naložio dopunu istrage protiv penzionerke Stojanke Stojanović Coke (71), koja je u septembru prošle godine hicima iz pištolja ubila građevinskog investitora Zorana Trifunovića (58) u Ulici Vučićev prolaz u beogradskom naselju Zvezdara.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Stojanka Coka Stojanović

Brutalno ubistvo zabeležile su sigurnosne kamere, a na snimku se jasno vidi kako Stojanovićeva, maskirana kačketom, prilazi Trifunoviću na ulici, a potom iz torbe vadi pištolj i puca u njega. Nakon zločina ona je mirno otišla u svoju kuću, gde se presvukla i legla u krevet. Istragom je utvrđeno da je pištolj kojim je počinila zločin u vlasništvu njenog sina, koji je u tom trenutku spavao u kući.

Više tužilaštvo je nakon istrage nedavno podiglo optužnicu protiv Stojanovićeve, kojoj je na teret stavljeno krivično delo ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 15 godina zatvora.

- Viši sud koji je preispitivao optužnicu zaključio je da je u istrazi došlo do propusta u vezi sa balističkim veštačenjem, pa je naloženo da se ti nedostaci otklone. Tokom istrage obavljena su i neuropsihijatrijska veštačenja koja su dala oprečne rezultate. Jedna grupa veštaka smatra da je Coka neuračunljiva i da joj se zbog toga ne može suditi, dok druga ocenjuje da je ona procesno sposobna - kazao je Stojanovićkin branilac, advokat Goran Došen.

On je kazao da će zbog oprečnih mišljenja veštaka, sud tokom predstojećeg postupka verovatno naložiti superveštačenje kako bi se konačno utvrdilo da li je Coka sposobna za suđenje.

- Moje mišljenje je da ona nije procesno sposobna, i to ću se truditi da dokažem. Pored toga, ona se od hapšenja nalazi u veoma teškom psihičkom stanju, a podsetiću i da je u zatvoru već jednom sebi pokušala da prereže vene - kazao je Došen.

Stojanovićeva je nakon hapšenja najpre negirala da je počinila zločin, ali je na saslušanju pred tužiocem, gde su joj navodno predočeni dokazi u vidu parafinskih rukavica i video-snimak, odlučila da se brani ćutanjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading