Šta se desilo kobnog dana u kući rukometaša?! Tašta pokušala da mu otme pištolj, majka se skamenila od tuge

Autor:

Hronika

06.02.2019

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometaš Novak Bošković (29) koji je sebi oduzeo život, sahranjen je juče na mesnom groblju u Crvenki.

RepublikaFoto: instagram.com/ j_o_k_e_r_7
Novak Bošković

Rukometaš se ubio u nedelju oko devet časova ujutru u porodičnoj kući u Ulici Veljka Vlahovića, gde stanuju Novakova tašta, njegova supruga Milica i njihova šestomesečna ćerka Srna.

Novak se dan pre tragedije vratio iz Izraela gde trenutno igra za klub Hapoel Rišon, te je, željan društva, otišao u provod sa starim drugarima. On se rano ujutru vratio iz grada sa drugarom iz detinjstva i otišao prvo do majke Jele Vukašinović, koja živi u Ulici Kolonija šećerane, a zatim je peške otišao ka kući, kod žene i ćerke. Majka Jela ga je, prema sopstvenom svedočenju, malo kasnije obišla i zamerila mu što je toliko dugo ostao u provodu.

- Jeste, malo sam ga kritikovala što je ostao duže u gradu sa prijateljima i poznanicima, ali nisam ništa loše mislila. To bi svaka majka učinila. Svesna sam da je bio željan društva i prijatelja, ali nije trebalo baš toliko da ostane u gradu – jecajući kaže Novakova majka, prisećajući se kobnog jutra.

 

 

Dodaje da je odatle otišla kod ćerke Danijele, gde je čula strašne vesti od snaje Milice da je Novak u trenutku rastrojstva istrčao iz kuće u želji da se ubije.

- Skamenila sam se i nisam mogla u to da poverujem. Bilo je strašno. Kako su mi rekli, uzeo je pištolj i otrčao u baštu, a za njim i Milica i njena majka, koja je pokušala da mu oduzme pištolj, ali nažalost, nije uspela. Pucao je sebi u glavu – priča Jela.

- Zaista su ga svi voleli i pomagao je kome god je stigao. Bio je jako vezan i za sestru i za njenu porodicu. Stvarno ne znam šta mu se desilo kada je digao ruku na sebe.

Istraga je potvrdila navode Novakove supruge Milice i njene majke i utvrđeno je da je za pištolj kojim je izvršio samoubistvo imao dozvolu, a kako se nezvanično saznaje, rezultati obdukcije u novosadskom Institutu za sudsku medicinu pokazali su da je u krvi imao tragova alkohola, ali prema rečima našeg izvora, ne u količinama koje bi mogle čoveka da dovedu do delirijuma ili da ga u normalnim okolnostima nagnaju na to da sebi oduzme život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading