Od likvidatora sa Banovog brda ni traga ni glasa: "Kavčani" "se pobrinuli" za ubicu?

Autor:

Hronika

05.02.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija i dalje traga za Čabom Derom (38), osumnjičenim za likvidaciju Nebojše Markovića (37) početkom januara ove godine na Banovom brdu. Međutim, kako Srpski telegraf saznaje, u srpsko-crnogorskom podzemlju se spekuliše da Čaba više nije među živima i da su ga ubili pripadnici ozloglašenog "kavačkog klana" kako bi ga na vreme ućutkali!

RepublikaFoto: facebook.com/Caba Der
Čaba Der

Prljavi poslovi

Prema rečima izvora našeg lista upućenog u prilike u podzemlju, Čaba je bio blizak "kavčanima", za koje je obavljao razne poslove.

- Ubrzo nakon ubistva Markovića na Banovom brdu za Čabom su, sem policije, krenuli da tragaju i njegovi poslovni saradnici. Navodno, pre policije do njega su uspeli da dođu "kavčani", koji su odlučili da se zauvek reše osumnjičenog i ubiju ga. Time su otklonili svaku mogućnost da ih Čaba prilikom hapšenja otkuca policiji i dovede u eventualnu opasnost - kaže naš sagovornik.

Kako navodi, surovi ubica sa Banovog brda je za ovaj klan obavljao najprljavije zadatke.

Foto: youtube.com/pink.rs
SNIMILE GA KAMERE: Ubistvo Markovića

Spasić: Ne bi bio prvi put da likvidatora ubije onaj ko ga je angažovao

- S obzirom na to da se radi o profesionalnom ubici, Čabi su dodeljivani samo najteži zadaci. Naime, on je za ubistva uzimao između 8.000 i 12.000 evra, u zavisnosti od toga ko mu je meta i kakve su okolnosti u datom trenutku. Zbog toga se sumnja da su mu upravo oni koji su ga i angažovali došli glave kako ne bi rizikovali da ih ocinkari - dodaje naš sagovornik.

8.000 do 12.000 evra uzimao Čaba za ubistvo, u zavisnosti od toga ko je meta

Bivši visoki funkcioner DB Božidar Spasić kaže da profesionalne ubice koje su ubrzo nakon izvršenog zločina identifikovane najveću opasnost predstavljaju za same naručioce.

RepublikaFoto: Grad Subotica

Uhapšen saučesnik

Alen Cigler uhapšen je sredinom januara u velikoj akciji MUP zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Nebojše Markovića. Cigler se tereti da je kobnog dana vozio beli punto kojim je Čaba Der došao i izrešetao Markovića, a zatim pobegao. On se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem.

- Osobe koje su angažovale Čabu, s obzirom na to da je on odmah otkriven, ni u jednoj sekundi nisu bile spremne da mu pruže logističku podršku, odnosno da ga zaštite, nađu štek-stan i slično jer znaju da je on takozvana užarena lopta. Ne bi bio prvi put da likvidatora ubije onaj ko ga je angažovao - kaže Božidar Spasić.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Božidar Spasić

Poternica

Podsetimo, Nebojša Marković je sa više hitaca u glavu i grudi ubijen 5. januara ispred svog automobila na Banovom brdu dok je rasklapao dečja kolica. Marković je bio šurak Aleksandra Šarca, pripadnika međunarodne bande kradljivaca nakita Pink Panter, pa se ispituje da li je možda njegova likvadacija povezana sa poslovima ovog razbojnika. Ubrzo nakon zločina raspisana je poternica za osumnjičenim Čabom Derom.

Ko je Čaba Der

- osuđen na 15 godina zbog ubistva Branislava Jelačića 2014. po nalogu sada pokojnog Vojislava Škrbića

- hapšen 2017. u Sarajevu zbog sumnje da je spremao likvidaciju Alena Kožara, saradnika Luke Bojovića

- sumnja se da je bio povezan sa grupom Nasera Keljmendija

- spekulisalo se da je radio i sa "zemunskim klanom"

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading