KLASIKA: Ništa nisu imali da prijave, a ispod sedišta držali blago!

Autor: Republika

Hronika

04.02.2019

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na graničnom prelazu Preševo carinici su 1. februara 2019. godine, u saradnji sa graničnom policijom, sprečili krijumčarenje zlatnog nakita teškog gotovo 700 grama, čija se vrednost procenjuje na više od 13.000 evra.

RepublikaFoto: Uprava carina Srbija

Prekršaj je otkriven u automobilu nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz svoje matične zemlje ka Nemačkoj putovao bračni par makedonskih državljana.

Kada su pristigli na granični prelaz, putnici su se uputili ka zelenom kontrolnom prolazu, čime su stavili do znanja da nemaju ništa da prijave.

To su i potvrdili cariniku prilikom susreta, rekavši da, osim ličnih stvari, nemaju ništa.

Međutim, detaljan pregled automobila pokazao je suprotno, jer su carinici ispod suvozačkog sedišta, u ženskoj torbi pronašli neseser pun zlatnih narukvica, prstenja ogrlica i minđuša, ukupne težine preko 660 grama.

RepublikaFoto: Uprava carina Srbija

Putnica je rekla da je u pitanju njen lični nakit i da nije znala da treba da ga prijavi, ali to je ne oslobađa odgovornosti, jer je bila u obavezi da prijavi dragocenosti koje nosi sa sobom.

S obzirom da je reč o stranoj državljanki nadležni sud je u hitnom postupku doneo odluku o trajnom oduzimanju nakita, a putnica je i novčano kažnjena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading