Osumnjičeni za vešala se terete za "rasnu i drugu diskriminaciju": PRETI IM DO PET GODINA ZATVORA!

Autor: Tanjug

Hronika

04.02.2019

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S.G. osumjičen za nošenje improvizovanih vešala na protestu "jedan od pet miliona", 2. februara, uhapšen je po nalogu tužilaštva, odnosno njemu je određeno zadržavenje do 48 sati, saznaje Tanjug.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Drugi osumjičeni N.P. , takođe iz Rakovice, priveden je Višem tužilaštvu u Katanićevoj ulici.
 

S.G. će u roku od 48 sati biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu zbog sumnje da je izvršio krivično delo rasna i druga diskriminacija.


Mediji su preneli da je N.P. maloletan, pa bi na njega trebalo da se primeni drugačija procedura.
Foto: MUP Srbije
Mladići koji su nosili vešala

Beogradska policija je prethodno saopštila da je u saradnji sa tužilaštvom identifikovala dve osobe koje su, kako se sumnja, u subotu 2. februara nosile improvizovana vešala na protestu "jedan od pet miliona".


U saopštenju MUP-a se navodi da će S.G. i N.P. uz krivičnu prijavu biti sprovedeni nadležnim tužilaštvima u Beogradu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo rasna i druga diskriminacija.

Za ovo krivično delo, Krivični zakonik Srbije propisao je šest stavova, za koje je zaprećena kazna od tri meseca do tri godine zatvora, a za teže oblike od šest meseci do pet godina zatvora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading