Detalji stravične smrti: Otkriven razlog samoubistva našeg rukometaša

Autor:

Hronika

04.02.2019

04:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati rukometaš i bivši reprezentativac Srbije Novak Bošković (29) pronađen je mrtav u svom stanu u rodnoj Crvenki. On je iz pištolja ispalio metak sebi u glavu dok mu je u drugoj sobi bila supruga sa njihovom nedavno rođenom bebom.

RepublikaFoto: instagram.com/ j_o_k_e_r_7
Novak Bošković

Istraga u toku

- Pištolj kojim se ubio imao je u legalnom posedu. U tom trenutku u kući je bila i Novakova supruga sa ćerkicom Srnom, koju su nedavno dobili. Motiv samoubistva biće utvrđen tokom istrage - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Oni koji ga malo bolje poznaju kažu da je osim rukometa Bošković imao još dve strasti - lov i kocku. Otuda i spekulacije da se ubio upravo zbog ovog poroka. "Prokleta kocka mu je došla glave", "Kocka je*iga, počivaj u miru", samo su neki od komentara Boškovićevih prijatelja ispod fotografija na njegovom Instagram profilu. Da li je zaista to razlog samoubistva, utvrdiće istraga.

Bošković je karijeru počeo u rodnom gradu, a igrao je i za Vrbas, Priboj, slovenački Koper, mađarsku Tatabanju, Dinamo Bukurešt... Na poziciji desnog beka poslednjih sezona nastupao je u Izraelu, gde je imao dosta uspeha. Bio je i član reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu 2016, a iste godine osvojio je titulu sa Makabijem i bio je proglašen najboljim desnim bekom lige.

Bio strastven lovac

Osim fotografija vezanih za rukomet, na društvenim mrežama Bošković je često delio i fotografije iz lova, pa se mogu videti slike sa ulovljenim lisicama, jelenom, divljom svinjom, ali i sa plenom koji je lovio tokom jednog boravka u Africi.

Debi u nacionalnom timu imao je 2014. godine za vreme dok je selekciju vodio Vladan Matić, ali ga je teška povreda Ahilove tetive u finalu izraelskog plej-ofa sprečila u tome da ostvari kontinuitet nastupa.

RepublikaFoto: instagram.com/j_o_k_e_r_7
Novak Bošković bio strastveni lovac

- Sve nas je jutros zatekla zastrašujuća vest. On je bio sjajan momak, vredan, izuzetno talentovan, nastupao je za reprezentaciju. Nikada nije pokazivao ništa što bi moglo da dovede do ovakvog nekog čina. Ovo nije gubitak samo za naš rukomet već za čitav sport. Kada izgubimo ovako mladog momka, onda je to tragedija. Ovim putem bih izjavio saučešće njegovoj porodici - izjavio je za Srpski telegraf Veselin Vujović, bivši selektor rukometne reprezentacije Srbije.

"Ako želiš mir, pripremi se za rat"

Bošković je bio zaljubljenik u lov i oružje, pa mu je profilna slika na Instagramu bila jedna na kojoj on nišani kroz optički nišan. Pored slike citirao je latinsku izreku. "Ako želiš mir, pripremi se za rat", a ispod je postavio i link na jedan od svojih poslednjih intervjua u kojem je kritikovao aktuelnu situaciju u srpskom sportu. 

Poruke iz Tel Aviva

Od Novaka se juče dirljivom porukom na Fejsbuku oprostio i rukometni klub Makabi iz Tel Aviva, za koji je nekada nastupao.

- Loše vesti su pogodile svet rukometa. Bošković je bio jedan od najistaknutijih i najkvalitetnijih stranaca koji su igrali u izraelskoj Premijer ligi. Počivaj u miru, dragi Novače! Mi te volimo i uvek ćemo te pamtiti - stoji u saopštenju Makabija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading