Babićev vozač pušten da se brani sa slobode, otkriven i razlog

Autor: Tanjug

Hronika

02.02.2019

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozaču "škode superb" Dejanu S.(35), koji je uhapšen zbog sumnje da je izazvao tešku saobraćajnu nesreću kod Doljevca u kojoj je jedna osoba poginula a pet ih je teže i lakše povređeno, nakon saslušanja kod sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu nije određen pritvor.

RepublikaFoto: ST/D. I.

Dejan S. Je uhapšen juče i određeno mu je zadržavanje do 48 časova a danas je priveden na saslušanje najpre u Osnovno javno tužilaštvo u Nišu. Nakon saslušanja, zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, tužilaštvo je predložilo da se odredi pritvor vozaču koji je u momentu nesreće u automobilu prevozio direktora Koridora Srbije Zorana Babića.

Međutim, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda, nakon saslušanja vozača, nije našao da stoje razlozi koje je tužilaštvo navelo za određivanje pritvora.

-Tužilaštvo je kao razloge za određivanje pritvora navelo mogući uticaj na još nesaslušane svedoke – Zorana Babića i još jednog svedoka koji nije bio učesnik u nesreći već je kasnije došao na lice mesta. No, kako je osumnjičenom određeno zadržavanje nek narednog dana posle saobraćajnog udesa, i kako je on pratktično ceo taj dan proveo sa Babićem u bolnici i sa drugim svedokom, da je postojala namera da se izvrši uticaj na svedoke ona je već mogla da bude reazlizovana. Osim toga postoje i drugi materijalni dokazi koji ukazuju na okolnosti pod kojima je došlo do nesreće tako da sudija za prethodni postupak nije našao da stoje razlozi za određivanje pritvora koje je naveo tužilac. Predlog tužilaštva za određivanje pritvora je odbijen, a osumnjičeni je pušten da se brani sa slobode u nastavku postupka, kaže portparol Osnovnog suda u Nišu Vladimir Rakonjac.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading